Rekordidős embrióból született kislány az Egyesült Államokban

2020. december 3. – 00:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

28 éves embrióból született gyerek az Egyesült Államokban. Az embriót, amelyből most Molly Gibson lett, még 1992-es fogantatása után fagyasztották le, ami minden korábbinál hosszabb hibernálási időt jelent – írta a BBC.

Az embriót 2020 februárjában ültették be örökbefogadó édesanyja méhébe, addig tehát 27 éven át volt lefagyasztva. A Tennessee-ben élő 29 éves Tina Gibson és 36 éves férje, Ben évek óta próbálkoztak, de nem fogant gyerekük, amikor először, még 2017-ben a Knoxville-i keresztény nonprofit szervezethez fordultak, amely lefagyasztott embriókat őriz, olyanokat, amelyek végül nem kerültek beültetésre, viszont a szülők úgy döntöttek, hogy felajánlják őket örökbefogadásra. A Nemzeti Embriódonor Központ (NEDC) adatai szerint országszerte egymillió embriót tárolnak lefagyasztva.

A NEDC fennállása 17 éve alatt ezer embrió örökbefogadását bonyolította le. Az örökbefogadók 2-300 embrió családjáról kapnak információkat.

A Gibson házaspárnak ez már a második örökbefogadott embriójuk: Molly nővére, Emma 2017-ben született – bár valójában genetikai ikrek. Születésekor Emma is rekorder volt a 24 évnyi lefagyasztással. Fogantatása nem csak a két lánynak esik egybe, de valójában közel van édesanyjukhoz is, aki előttük alig egy évvel, 1991-ben fogant meg ¬ csak nem kellett várnia jó negyed századot a megszületéséig.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!