Jön az eltűnéses mód a Messenger és az Instagram csetekben

2020. november 12. – 14:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hamarosan az európai, így a magyar felhasználók számára is elérhetővé válik a Messengerben és az Instagram egységes üzenetküldő felületén az Eltűnéses mód (Vanish mode) névre keresztelt funkció, áll a Facebook közleményében. A mód bekapcsolásával az adott felhasználóval közös üzenetfolyamban váltott üzenetek automatikusan eltűnnek a csetfelület bezárásakor.

Az új funkciót november 16-ától kezdődően fokozatosan aktiválja majd a Facebook a Messenger és az Instagram mobilalkalmazásokban. Az Eltűnéses mód bekapcsolásával egyszerűvé válik a Messengerben olyan üzeneteket váltani, amelyek nem maradnak meg az utókornak, hanem a csetfelület bezárása után automatikusan eltűnnek az összes partnernél. A működési elv egyszerű: ha valaki látta az adott üzenetet, és elhagyja a csetfelületet, az üzenet megsemmisül.

Eltűnésmentes megbeszélés cseten a techrovat vezetőjével – Fotó: Tenczer Gábor / Telex
Eltűnésmentes megbeszélés cseten a techrovat vezetőjével – Fotó: Tenczer Gábor / Telex

Rendkívül egyszerűen aktiválni lehet az Eltűnéses módot a mobil alkalmazásban: a hagyományos csetfelületen felfelé kell húzni az ujjunkat hozzá. Ha ugyanezt még egyszer elvégezzük, visszatér a hagyományos üzenetküldő felület, amelyben az üzenetek olvasás után is megmaradnak, írják a közleményben.

Kizárólag a Facebookon vagy Instagramon ismerősnek felvett felhasználókkal lehetséges aktiválni az Eltűnéses módot, idegenekkel nem. Ráadásul az eltűnős üzenetek módba váltást jóvá kell hagynia a másik félnek is, mielőtt bekapcsol. Ha pedig valaki képernyőmentést rögzítene az eszközön, mialatt aktív az Eltűnéses mód, a másik fél erről értesítést kap. Az Eltűnéses módban is meg lehet osztani GIF-eket, emojikat vagy reakcióikonokat, ahogyan azt a felhasználók a Messengerben már megszokhatták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!