Visszavonult Bjergsen, minden idők egyik legjobb LoL-játékosa

2020. október 26. – 09:49

frissítve

Visszavonult Bjergsen, minden idők egyik legjobb LoL-játékosa

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton bejelentette visszavonulását a Team SoloMid nevű League of Legends-csapat játékosa, Søren „Bjergsen” Bjerg, aki hétéves karrierje során a játék észak-amerikai bajnokságának (LCS) egyik, ha nem a legjobb mideseként vonult be a történelemkönyvekbe. A 24 éves dán legenda így felhagy az aktív játékkal, de nem távolodik el a League of Legendstől, a következő szezontól ő veszi majd át korábbi csapatának irányítását.

Bjergsen ugyan elég fiatal, de visszavonulásával így is az LCS egyik legnagyobb veteránja távozott, a dán játékos 2013 óta játszott már az amerikai Team SoloMid színeiben. A dán játékos 16 évesen kezdte meg profi karrierjét a Copenhagen Wolves csapatában – ahol pont emiatt hetekig nem is tudott játszani, a League of Legends mögött álló Riot ugyanis a betöltött 17. életévhez kötötte az akkoriban a játék egyetlen profi ligájának számító LCS-ben való szereplést –, a csapat pedig jól is teljesített, így a bajnokság nyári szakaszára már a svéd Ninjas in Pyjamas tagjaiként készülhettek.

Bjergsen aztán novemberben távozott a csapattól, és az amerikai Team SoloMidhez igazolt, ahol az alapító Andy „Reginald” Dinh helyét vette át a középső ösvényen. Az azóta eltelt nyolc szezonban többször is győzelemre vezette a csapatot, négyszer lett a bajnokság legértékesebb játékosa, és ötször járt a világbajnokságon is, egyénileg pedig annyira eredményes volt, hogy mára sokan őt tartják az LCS arcának. A TSM idén nyáron is megnyerte az LCS-t, és kijutott a vb-re, de ott a csapat történetének eddigi legrosszabb eredményét hozta, és 0-6-os eredménnyel zúgott ki a csoportkörben. Ennél egyetlen amerikai csapat sem teljesített rosszabbul idén, de Bjergsen visszavonulásának állítólag nem ez volt az oka. A csapat lövésze, és másik nagy veteránja, Yiliang „Doublelift” Peng elmondta, hogy mikor Bjergsen közölte vele a döntését, egy hétig ő is gondolkodott azon, hogy visszavonul, és hozzátette, hogy nehéz lesz helyettesíteni a dán legendát.

Bjergsen a következő szezontól a TSM vezetőedzőjeként tevékenykedik majd, és a célja az lesz, hogy a csapat jövőre is győzni tudjon az LCS-ben, és a lehető legjobban teljesítsen a világbajnokságon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!