Home office-ban marad a Dropbox örökre

2020. október 14. – 00:09

frissítve

Home office-ban marad a Dropbox örökre

Másolás

Vágólapra másolva

Teljes egészében home office-üzemmódra áll át a Dropbox felhőszolgáltató, írja a Business Insider. A techcég szerint munkavállalóik 90 százaléka úgy nyilatkozott, hogy produktívabbak voltak otthon, mint korábban az irodákban.

„Mától kezdve a Dropbox egy virtuális vállalattá alakul át. Kollégáink elsődleges munkavégzési módja és napi rutinja az irodán kívüli távmunka lesz”

– írja a vállalat közleménye.

Ide kattintva olvashatók a Telex legfrissebb hírei.

Még márciusban rendelte el a Dropbox az otthoni munkavégzést a koronavírus-járvány kitörése miatt, mostani döntésükkel pedig ők lesznek a harmadik nagy techcég a Twitter és az ausztrál Atlassian után, akik a járványtól függetlenül home office-ban folytatják a munkát.

A cég négy városban üzemeltet most irodákat: San Franciscóban, Seattle-ben, Austinban, valamint az írországi Dublinban. Ezeket az irodákat úgynevezett „Dropbox Studios”-zá alakítják át, ahová ugyan továbbra is bejárhatnak dolgozni a munkatársak, de elsősorban csapatépítésre és közös munkavégzésre szánják őket.

Nemcsak a munka helyszíne, de az idősávja is flexibilis lesz: a cég munkatársai maguk oszthatják be műszakjaikat, hogy jobban tudják koordinálni a munkát egymás közt a különböző időzónákban élő kollégák.

(Borítókép: Soumyabrata Roy / NurPhoto via AFP)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!