Első hónapjában több mint 100 millió dollárt termelhet a legújabb kínai sikerjáték

2020. október 8. – 14:16

frissítve

Első hónapjában több mint 100 millió dollárt termelhet a legújabb kínai sikerjáték

Másolás

Vágólapra másolva

Az előzetes adatok alapján már az első hónapban több mint 100 millió dolláros bevételt hozhat a konyhára az idei év egyik legnagyobb videójátékos meglepetése, a múlt héten megjelent kínai Genshin Impact. A játék a jelek szerint nemcsak a mobilos piacot hagyományosan leuraló Kínában rendkívül sikeres, hanem a többi ázsiai országban, sőt, nyugaton is, és minden jel arra utal, hogy ez lehet minden idők legjobban indító kínai játéka.

Fotó: Twitter / Daniel Ahmad
Fotó: Twitter / Daniel Ahmad

A Genshin Impact egy ún. gacha játék, amelyben a játékosok az elmúlt években sokat kritizált lootboxos rendszerhez hasonlóan valódi pénzért szerezhetnek meg virtuális tartalmakat, amik ráadásul általában komolyan befolyásolják a játékmenetet is. A gacha játékok nagy többségének játékmenete egy jelentőse lebutított körökre osztott stratégiára emlékeztet, itt azonban a fejlesztő miHoYo azonban merőben más formulát választott, és egy nyílt világú szerepjátékot alkotott. A Genshin Impact látvány és játékmenet terén zavarba ejtően hasonlít a The Legend of Zelda: Breath of the Wildra, monetizációs megoldásait tekintve pedig nagyjából pont ugyanolyan, mint bármelyik másik gacha, de az eddigi tapasztalatok alapján egyáltalán nem muszáj pénzt költeni ahhoz, hogy élvezze a játékot az ember.

Az jócskán átlagon felüli ambíciókhoz hasonló kaliberű költségvetés is járt, a fejlesztésre és a marketingre összesen 100 millió dollárt költöttek el, de az eddigi számok alapján úgy tűnik, hogy a játék már az első hónapban vissza is fogja hozni az árát. Ez pedig annak fényében egészen megdöbbentő, hogy előzetesen az egyébként egyre növekvő gachás közösségen túl nem igazán ismerte senki a játékot, a megjelenés óta viszont egy rakás olyan ember próbálta ki, aki sosem játszott még ehhez hasonlóval. A Genshin Impact nem az első gacha, ami sikeressé tudott válni – elég csak a globálisan idén január elején megjelenő Arknightsra gondolni –, de azt tökéletesen megmutatja, hogy az eddig döntően mobilokra fókuszáló kínai videójáték-iparban egyre nagyobb az igény arra, hogy szélesebb közönséget érjen el. Es persze az sincs kizárva, hogy a nyugaton kissé unortodox monetizációs modell népszerűségén is nagyot lendíthet majd a játék.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!