Merkely: Teljesen megbízható a kétórás koronavírusteszt

2020. október 8. – 16:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Teljesen megbízhatónak bizonyult az újfajta PCR-teszt, amely gyorsabban és egyszerűbben mutatja ki a koronavírust – írja az MTI.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora az M1-nek azt mondta, hogy az új diagnosztikus eljárás – az eddigi PCR-tesztekkel ellentétben – egy lépésben méri az örökítőanyagot, és két óra alatt eredményt hoz. Így a gyógyításban és a kontaktkutatásban is nagy segítséget nyújthat, a laborok kapacitását megduplázhatja, vagy akár meg is háromszorozhatja.

A teszt bármikor forgalomba kerülhet, mivel a fejlesztő cég már rendelkezik terjesztési engedéllyel, és az SE készen áll arra, hogy egy-két héten belül ezeket az új PCR-teszteket is használja.

Azzal kapcsolatban, hogy a Richter Gedeon Nyrt. bejelentette, sikeresen szintetizálta a koronavírus kezelésére szolgáló hatóanyagot, a remdesivirt, a rektor azt mondta, hogy ez az első komoly előrelépés a gyógyszerpiacon a koronavírus gyógyítására. A remdesivir jelenleg a leghatékonyabb kezelést biztosítja a középsúlyos esetekben; a kezelés kórházban történik, általában öt napon keresztül, hat ampulla beadásával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!