A Facebook szinte azonnal törölte Trump téves Covid-posztját

2020. október 6. – 18:37

frissítve

A Facebook szinte azonnal törölte Trump téves Covid-posztját

Másolás

Vágólapra másolva

A Facebook törölte Donald Trump egyik keddi bejegyzését, mert a posztban az elnök téves információkat osztott meg a koronavírusról – írja az Axios. A Twitter fél órával később lépett csak fel Trump hasonló tartalmú tweetje ellen, de a közösségi oldal nem törölte azt, csak rakott rá egy jelölést, hogy a bejegyzés megszegi a szabályzatot, mert félrevezető és potenciálisan kártékony információt terjeszt. Nem szedték le, mert szerintük közérdek, hogy fennmaradjon.

Míg a Facebookot gyakran kritizálják azért, mert tele van álhírekkel és téves információkkal, és csak ritkán szedik le az oldalakat, amik ezeket terjesztik (nemrég például a Telex kérdései után három ilyen magyar csoportot is megszüntettek), Trump posztjára szinte azonnal ugrottak. A Twitter kicsit lassabb volt, de végül ők is léptek.

„Jön az influenzaszezon! Évente sok ember (néha több mint 100 ezer, hiába van Védőoltás), belehal az influenzába. Le fogjuk zárni az Országot? Nem, megtanultunk együtt élni vele, ahogy megtanulunk a Coviddal együtt élni, ami a legtöbb népcsoportnál sokkal kevésbé halálos!!!”

írta Trump.

Az elnök még mindig koronavírusos. Annak ellenére, hogy még mindig fertőzött, csupán három éjszaka után elhagyta a kórházat és visszatért a Fehér Házba ahol szinte azonnal levette a maszkját. A kezeléseket, amiket kapott gyakran súlyos betegeknél alkalmazzák. Mikor elhagyta a kórházat, azt írta, hogy nem kell félni a koronavírustól, jobban érzi magát, mint 20 éve.

Fontos kiemelni, hogy az elnöknek olyan orvosi ellátás és kezelések járnak ingyen, ami a sok amerikai számára megfizethetetlen.

Márciusban a Twitterre azt írta, hogy évente átlagosan 27-70 ezer ember hal bele az influenzába, mégis minden megy tovább. Kihangsúlyozta, hogy akkor még csak 546 esetről tudtak, valamint 22 halottról.

Ma az USA-ban a legrosszabb a koronavírus-helyzet, bár Indiában a legmagasabb az új esetek száma.

Az Egyesült Államokban már 215 ezren haltak bele a vírus szövődményeibe, és 2,5 millió aktív esetet tartanak számon.

(Borítókép: Donald Trump azonnal levette a maszkját, amint visszaért a Fehér Házba. Fotó: Nicholas Kamm / AFP)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!