Hamis, trágár tartalmakat közlő Twitter-fiók kapott aranypipát

2023. április 24. – 17:03

Másolás

Vágólapra másolva

Nem véletlenül nyilatkozott úgy Elon Musk, a Twitter tulajdonosa a közelmúltban, hogy megválna a közösségi platformtól, ha megfelelő vevőt találna. Egy hétvégi incidens ismét rávilágított, hogy kaotikus állapotokat hozott a rendszerben zajló átalakítás.

A DisneyJuniorUK elnevezésű fiók ismeretlen gazdái trágár és rasszista, illetve Muskot becsmérlő üzeneteket tettek közzé az animációs filmes céghez nem köthető felületen, írta a BBC és a Deadline. Ugyanitt arról is posztot írtak, a Disney Junior UK-n is elérhető lesz a South Park és a Family Guy sorozatok folytatása, ami nem felel meg a valóságnak. Ennek ellenére a 2001-óta létező fiók neve mellett az új besorolási rendszer szerinti legmagasabb kategóriát jelentő arany pipa szerepelt.

A hamis Disney-fiók azért kaphatta meg a legjobb minősítést, mert ehhez egy ideje azok a vállalkozások és egyéb szervezetek is hozzájuthatnak, amelyek havonta 1000 dollárt fizetnek, illetve vállalják a további többletköltségeket is, nem pusztán azok, amelyeket különösen megbízható forrásnak tekint a Twitter üzemeltetője.

A kék pipa továbbra is létezik, de szemben egy korábbi, sokak szerint rendkívül hibás lépéssel, amikor számos ismert személyiségtől egyszerűen megvonták, jelenleg azok kaphatnak ilyet, akik havonta 8 dollárt fizetnek és végigmennek néhány ellenőrző lépésen. A hamis Twitter-fiókot időközben felfüggesztették, az eredeti Disney Junior fiók pedig szintén megkapta az arany pipa-besorolást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!