Korlátozzák a Bingnek feltehető kérdések számát, miután a chatbot Hitlerhez hasonlított egy újságírót

2023. február 18. – 11:27

Másolás

Vágólapra másolva

Máris problémák merültek fel a Microsoft chatbotjával, a nemrég debütáló Binggel kapcsolatban, ezért a vállalat kénytelen korlátozni, hogy egy személy hány kérdést tehet fel a ChatGPT-hez hasonlóan működő Bingnek – írja a SkyNews.

A korlátozásra azért van szükség, mert több felhasználó is arról számolt be, hogy minél több kérdést tettek fel a Bingnek, a chatbot annál agresszívabban válaszolt. Sőt az Associated Press egyik munkatársát

„a történelem egyik leggonoszabb és legrosszabb személyéhez, Adolf Hitlerhez hasonlította”, majd álhírterjesztéssel vádolta meg az amerikai hírügynökség újságíróját, és azt is a fejéhez vágta, hogy csúnyák és a rosszak a fogai.

Reagálva a felhasználók negatív tapasztalataira a Microsoft elismerte, hogy a „hosszú beszélgetések összezavarhajták a Binget”, majd azt is hozzátették, hogy a problémák kiküszöbölése érdekében a vállalat meghatározta, hogy egy felhasználó munkamenetenként öt kérdést, egy nap pedig maximum ötven kérdést tehet fel a mesterséges intelligenciával működő chatbotnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!