A tálib vezetők is elkezdték használni a Twitter fizetős hitelesítési funkcióját

2023. január 17. – 20:35

Másolás

Vágólapra másolva

Afganisztán régi-új urai, a tálibok is elkezdték használni a Twitter fizetős hitelesítési funkcióját, ami azt jelenti, hogy néhány vezetőjük fiókján is megjelent a kis kék pipa – írja a BBC.

Ez korábban a Twitter által ellenőrzött, sok követővel rendelkező fiókokat jelezte, és nem lehetett megvásárolni. Ám amióta Elon Musk a platform tulajdonosa, a felhasználók havonta 8 dollárért (iPhone-on 11 dollárért) megvásárolhatják a hitelesítést az új Twitter Blue szolgáltatáson keresztül.

Ezzel a lehetőséggel legalább két tálib tisztségviselő és négy prominens tálibtámogató élt a BBC szerint. Egyikük Hedajatollah Hedajat, a tálibok „tájékoztatási minisztere”, akit 187 ezren követnek Twitteren, a fiókján rendszeresen posztol a tálib adminisztrációval kapcsolatos információkat. A másik „hitelesített” tálib vezető Abdul Hak Hammad, a tájékoztatási és kulturális minisztérium médiafelügyeletének vezetője, akinek 170 ezer Twitter-követője van.

Muhammad Dzsalal, aki korábban tálib tisztségviselőként azonosította magát, hétfőn dicsérte a Twitter új tulajdonosát, kijelentve: „Elon Musk újra naggyá teszi a Twittert.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!