Lionel Messi megdöntötte a leglájkoltabb Instagram-poszt rekordját

2022. december 20. – 19:51

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd óta Lionel Messi büszkélkedhet a leglájkoltabb Instagram-poszttal, írja a BBC. Az argentin futballista a vasárnapi foci-vb-győzelem után posztolt a közösségi oldalra. A pályafutása megkoronázását jelentő vb-címet ünnepelve a bejegyzésben arról írt, hogy egész életében erről álmodozott. A posztot kedd estig már több mint 64 millióan kedvelték.

Az eddigi rekordot egy minden szempontból normális, hétköznapi tojás tartotta. A tojás fotóját 2019. január 4-én posztolta a @world_record_egg felhasználónevű oldal, azzal a céllal, hogy letaszítsa a trónról az addig 18 millió lájkot begyűjtő Kylie Jennert. Végül sikerült messze túlszárnyalni a kitűzött célt, jelenleg 57 millió lájk van a bejegyzésen.

Messi vasárnap esti posztja ráadásul nemcsak az Instagram legkedveltebb bejegyzése lett, hanem az összes közösségimédia-platformot tekintve is ő áll az élen, miután az Instagram-rekord megdöntését követően kedd délután megelőzte a leglájkoltabb TikTok-videót is. Bella Porch lip syncing videója 60,3 millió lájkkal tartotta eddig a rekordot.

Az argentin sztár a virtuális rekordokon kívül a vasárnap véget ért világbajnokságon a focipályán is rekordokat döntött. A Guinness World Records szerint mostantól Messi a világbajnokságok történetében

  • a legtöbbször pályára lépő játékos (26 mérkőzés);
  • a legtöbbször csapatkapitányként pályára lépő játékos (19);
  • a legtöbbször a meccs emberének választott játékos (11);
  • és az első játékos, aki öt tornán is gólpasszt adott.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!