Egy biztonsági hiba miatt egy csomó Apple eszközt érdemes frissíteni

2022. augusztus 19. – 09:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Apple amerikai információtechnológiai óriáscég csütörtökön azt ajánlotta bizonyos iPhone, iPad és Mac modellek tulajdonosainak, hogy frissítsék az operációs szoftvert, mert olyan biztonsági hibát tartalmaz, amely lehetővé teszi az ellenőrzés átvételét a készülékek felett, írta az MTI.

Az Apple weboldalán közzétett értesítések szerint az iPhone 6 és az újabb modellek, az összes iPad Pro, az ötödik generációs és újabb iPadek, valamint a Mac számítógépek érintettek.

A cég szerint az operációs szoftver régebbi verziójában egy alkalmazás tetszőleges kódot használhat, amely jogosulatlanul hozzáférhet a készülékhez, vagyis a támadó engedély nélkül végezhet műveleteket. A hiba „rosszindulatúan kialakított internetes tartalmakkal” is kihasználható, írta az Apple.

A hibák orvoslására az Apple arra kéri a felhasználókat, hogy töltsék le az iOS operációs rendszer 15.6.1-es verzióját iPhone-okra, az iPadOS 15.6.1-es verzióját iPadekre és a macOS Monterey 12.5.1-es verzióját Mac számítógépekre.

Az Apple tavaly áprilisban jelentős változásokat vezetett be egyebek között azzal, hogy az alkalmazásokat arra kényszerítette, kérdezzék meg a felhasználót: beleegyezik-e adatok gyűjtésébe más alkalmazások és az internet használatáról. Az iOS operációs rendszer ezen módosítását követően bírálatok érték amiatt, hogy értékes eszközöktől fosztotta meg a reklámtól nagymértékben függő alkalmazásokat, például a Facebookot vagy a Snapchatet, amelyek bevételektől estek el.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!