Lehalt a Cloudflare: több tucat weboldal és szolgáltatás vált elérhetetlenné világszerte

2022. június 21. – 09:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Június 21-én a világ számos pontján azt tapasztalták a felhasználók, hogy elérhetetlenné vált számos honlap és internetes szolgáltatás, miután problémák adódtak a Cloudflare-rel, írja a TechChrunch.

A beszámolók szerint jelenleg nem elérhető vagy akadozik a szolgáltatása többek között a Discordnak, a Feedlynek, a Crunchyrollnak, a DoorDashnek, a Mediumnak, de még a League of Legends online videójátéknál is problémákat tapasztalnak, illetve leállt több kriptovalutás szolgáltatás is.

A Cloudflare közben azt írja az oldalán, hogy megtalálták a bajok forrását, és már elkezdték a javítást, vagyis bármikor visszaállhat a régi rend.

Múlt héten egyébként áramkimaradás okozott hasonló módon bonyodalmakat a Cloudflare-nél, de az nem érintette a globális hálózatot.

A Cloudflare szolgáltatásait egyébként a Telex is használja, de szerencsére a lehalás nem érintette az oldalunk elérhetőségét és működését.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom