Örök nyugalomra helyezték az internettörténelem leggyűlöltebb böngészőjét

2022. június 15. – 15:34

Másolás

Vágólapra másolva

Mától vége az Internet Explorernek, a Microsoft Windows 27 éve használt böngészőjének. Ha valaki esetleg továbbra is az Internet Explorer ikonjára kattint az operációs rendszerében, akkor automatikus a Microsoft új, gyorsabb és elvileg jobb böngészőjét, az Edge-et nyitja meg.

Az 1995 óta működő Internet Explorer volt az emberek többségének az első böngészője, amit internetezésre használtak, de hiába volt meg az indulással járó technikai előny, az Explorer egy idő után alulmaradt a konkurenciával szemben, és amíg egyre több felhasználó állt át az évek során Chrome-ra, Firefoxra, Operára vagy más böngészőkre, az Explorer szép lassan a vicc tárgyává vált. Olyannyira, hogy az online mémkultúrában az Internet Explorer lett a lassúság szinonímája:

A Guardian cikke szerint a Microsoft azért is döntött a bezárás mellett, mert egyre több és több fejlesztő hagyta ki az Explorert, ha kompatibilitásról volt szó, ezért egyre több felület vált elérhetetlenné az Explorert használóknak. Maga a Microsoft is arra buzdítja a felhasználóit egy ideje, hogy inkább az Edge-et használják, ami a Google szabad forráskódú Chromiumjával készült. Ha esetleg még is lenne olyan oldal az internet valamelyik nagyon sötét sarkában, ami csak Explorerrel működik, a felhasználók azt is el tudják majd érni az Edge-en keresztül, amelyben lesz Internet Explorer-mód is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!