Mark Zuckerberg megmutatta, hogy képzeli a nagyon közeli jövő home office-át

2022. május 13. – 16:20

Másolás

Vágólapra másolva

Mark Zuckerberg egy egyperces Facebook-videóban mutatta be a cég régóta fejlesztett, Cambria kódnevű VR-sisakját. A személyes bemutató arra utal, hogy Zuckerberg szívügyének tekinti ezt a projektet, ami a közösségi oldal metaverzummá alakulásának kulcsszereplője lesz a tervek szerint.

A videóból nagyon sok minden nem derül ki, Zuckerberg a Meta irodájából egy kevert realitásba kerül, a valóságba belerajzolt kék kisállattal, aztán hirtelen egy rajzfilm-fenyőerdőbe, majd egy nagy számítógépes desktop elé, ahol a különféle ablakokat kézmozdulatokkal mozgatja. Végül egy virtuális fitnesszedző is megjelenik, és vége is a demónak.

A Cambriáról egyébként nagyjából annyit lehet tudni, hogy a célja „a fizikai és a virtuális valóság között elmosni a határokat”, és a távmunkát a virtuális valósággal tenni hatékonyabbá. Az ára az iparági pletykák szerint 800 dollár (300 ezer forint) körül alakul majd, és még idén megjelenik; viszont már fejlesztik a 2024-re tervezett 2.0-s verziót is.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass