Húszezer forintot is kaphat az, aki jövőre lecserélné régi mobilját

2021. október 07. – 11:46

frissítve

Húszezer forintot is kaphat az, aki jövőre lecserélné régi mobilját
Fotó: Jászai Csaba / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Húszezer forintos „modernizációs támogatást” kaphatnak azok, akik lecserélnék régi, internetezésre nem alkalmas mobiltelefonjukat, közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A program jövő év elején indul, az oka pedig az, hogy legkésőbb 2023 első félévéig kivezetik Magyarországon a 3G-technológiát.

A bruttó húszezer forintot azok a vásárlók igényelhetnék, akik 4G- vagy 5G-kompatibilis mobilra cserélik le régi, legfeljebb 3G-s telefonjukat. A program az elavult háztartási gépek cseréjének támogatásához hasonlóan fog működni, és addig tart, ameddig ki nem merül a keret. Az nem derül ki a közleményből, hogy mennyi pénzt szán erre a kormány, ám az NMHH később arról adott tájékoztatást, hogy a program támogatási kerete ötmilliárd forint.

A mobiltelefonokat forgalmazó cégeknek regisztrálniuk kell, ha részt akarnak venni a programban.

A 3G-technológia kivezetéséről, főleg annak fogyasztói oldaláról nemrég konferenciát rendezett az NMHH, akit érdekelnek a részletek, kattintson ide>>>

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass