A Facebook értéke először lépte át az ezermilliárd dollárt

2021. június 28. – 22:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Története során először haladta meg a Facebook piaci értéke az ezermilliárd, azaz egybillió dollárt – írja az Axios. Ez forintban kiírva 293 902 000 000 000.

Ezt a mérföldkövet ráadásul úgy érte el az utóbbi években adatvédelmi, gazdasági és politikai okokból is rengeteg kritikát kapott techóriás, hogy jelenleg is vizsgálatok zajlanak ellene az Egyesült Államokban. Mindez azonban nem látszik a pénzügyi teljesítményén, amelyre a világjárvány miatt átalakult felhasználói szokások is jótékony hatással voltak.

Az egybilliós határt épp azzal ugrotta át a cég, hogy egy bíró visszadobta a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) trösztellenes keresetét, amely többek között leválasztotta volna a Facebookról az Instagramot és a Whatsappot. Ez a döntés 5 százalékot dobott a cég részvényárfolyamán.

Ezzel a Facebook csatlakozott az Apple-Microsoft-Amazon-Alphabet négyeshez az egybilliós techcégek klubjában – igaz, tőlük még így is jócskán le van maradva, az Apple és a Microsoft például már a kétbilliós határt is átlépte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!