Percekig elérhetetlenek voltak a legnépszerűbb weboldalak

2021. június 8. – 13:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd délután a világ több száz legnépszerűbb weboldala vált elérhetetlenné, miután az egyik legfontosabb internetszolgáltatás-támogató vállalatnál, a Fastlynál súlyos üzemzavar lépett fel – írja a TechRadar.

A Fastly problémái miatt az olyan oldalak, mint a Reddit, az eBay, az Amazon, a Twitch és a brit kormányzati oldal több percig volt elérhetetlen világszerte. Több hírportál, a Guardian, a New York Times, a BBC és a Financial Times sem volt elérhető egy darabig. A CNN honlapja sem működött sokáig megfelelően. Az oldalak nagy része azóta már elérhető.

A Fastly a világ egyik vezető felhőalapú tartalomszolgáltató hálózata (CDN). „A problémát azonosították, és a javítás folyamatban van” – közölte a cég.

Forrás: fastly
Forrás: fastly

A tartalomszolgáltató hálózatok (CDN-ek) az internetes infrastruktúra kulcsfontosságú részét képezik, ezek a vállalatok szerverek globális hálózatait működtetik. A Fastly szolgáltatásai különösen népszerűek a médiaoldalak körében. A keddi üzemzavar nem korlátozódik egy konkrét adatközpontra, a Fastly globális CDN-zavarként írta le problémát. (via TechCrunch)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!