Elon Musk bement viccelődni a tévébe, be is szakadt a dogecoin árfolyama

2021. május 9. – 09:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elon Musk, a SpaceX- és Tesla-alapítóból lett geek-félisten, és mellékesen a világ második leggazdagabb embere volt a Saturday Night Live című szupernépszerű vicces tévéműsor vendége szombat este az amerikai NBC csatornán. Az esemény már napok óta lázban tartotta Musk sokmilliós rajongótáborát, főleg miután a Twitteren beharangozta, hogy a dogecoinról lesz szó, önmagát a „dogefather” névvel illetve (ez ugye a godfather, vagyis keresztapa kifejezésre egy szójáték).

Kis kitérő: mi az a dogecoin? Röviden: egy bitcoin-paródiának indult kriptopénz, ami mindenkit meghökkentve óriási biznisszé vált. A legújabb reneszánszát éppen annak köszönheti, hogy Musk egy csomót beszél róla Twitteren. Kicsit bővebben itt írtunk róla.

Szóval Musk bement a tévébe, és mindenki azt várta, hogy amint elkezd a dogecoinról beszélni, a kriptopénz árfolyama a Holdig emelkedik majd. Nem ez történt.

Az árfolyam azonnal bezuhant, nagyjából 20%-ot esett a műsor alatt, és azóta sem tért magához. Az ilyen kiszámíthatatlan árfolyam-ugrálások persze megszokottak minden kriptopénznél, a félig-meddig még most is viccként kezelt dogecoinnál különösen. Ezzel együtt nem tűnik túl logikusnak, miért indult el meredeken lefelé az árfolyam, amikor a világ leggazdagabb embere éppen szénné dicsérte sokmillió tévénéző előtt (akiknek jó része valószínűleg akkor hallott először a dogecoinról).

Valószínűleg az történhetett, hogy az előzetesek miatt sok doge-befektető arra számított, hogy most jön majd a Kánaán, a tévé miatt egy csomó kíváncsi ember rohan majd dogecoint venni, az árfolyam megugrik, és nagy haszonnal lehet túladni a kriptopénzen. Mindenki beöntötte a dogecoinját a piacra, eladásra kínálva, így hatalmas lett a túlkínálat, ami letörte az árat.

Ezzel együtt április eleje óta kb 800, január óta pedig kb. 8000 százalékos növekedésben van a dogecoin árfolyama. Az összes forgalomban levő dogecoin értékét jelenleg 70 milliárd dollár körülire teszik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!