Bezárt a botrányos videómegosztó

2021. május 6. – 12:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

15 év után megszűnik a LiveLeak, az a videómegosztó oldal, ahova 2006 óta szabadon lehetett feltölteni brutális, nem ritkán emberek halálát bemutató videókat. A LiveLeaken lehetett megnézni például Szaddám Huszein kivégzését, de itt lehetett látni azt is, hogy az Iszlám Állam lefejezi James Foley amerikai újságírót. Az utóbbit a terroristák először a Youtube-ra töltötték fel, de azt percekkel később törölte az oldal, a LiveLeaken viszont meg lehetett nézni.

Ugyanitt lehetett látni például a Fitna című iszlámellenes dokumentumfilmet, amit a holland jobboldali politikus Geert Wilders készített. Egy óra alatt állítólag 1,2 millió kattintást hozott, ezzel pedig sikerült egy időre bedönteni a LiveLeaket, ami nem bírt el a forgalommal.

Most már nem is kell ilyenekkel törődnie az oldalnak. A LiveLeak mostantól Itemfix, egy hasonló oldal, ahol a felhasználók képeket, videókat, és hangfelvételeket szerkeszthetnek és tölthetnek fel. A LiveLeak egyik alapítója, Hayden Hewitt az új oldalon megköszönte a névtelen közreműködőknek a munkát, és elmondta, hogy a világ nagyot változott az utóbbi pár évben, vele együtt pedig az internet is.

Az Itemfixnél már nincsen olyan lazaság, mint az elődjénél, szigorúan tiltanak minden túlzottan erőszakos vagy gyomorforgató tartalmat.

Tudom, hogy sokan nem örültök a döntésünknek, vagy még az is lehet, hogy dühösek lesztek, de reméljük, hogy megértitek az indokokat, és értékelitek azt, hogy veletek együtt vagyunk túl egy érdekes és néha őrült időszakon. Néha eljön a megfelelő idő arra, hogy új utat válasszunk

– írta Hewitt.

(Mashable)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!