Musk laboratóriumában már van egy olyan majom, ami az agyába ültetett csippel irányít egy videojátékot

2021. február 2. – 15:20

Másolás

Vágólapra másolva

Elon Musk azt mondta egy meghívásos online beszélgetésben, hogy a Neuralink tesztlaboratóriumában egy majom az agyába ültetett csip segítségével játszott egy videójátékkal.

Musk Neuralink projektjének célja az emberi és a mesterséges intelligencia szimbiózisának megalkotása, amihez állatkísérleteken vezet az út. Korábban disznók agyába ültettek sikeresen egy pénzérme nagyságú csipet, most pedig Musk elmondása szerint egy majommal is sikerrel jártak, aki vezetések átvitel nélkül, csak a gondolataival irányított egy videójátékot.

Természetesen állatjólléti kérdések is felmerültek a kísérlettel kapcsolatban, de Musk szerint minden rendben ment.

„Nem látod, hogy hol van az implantátuma, és ő egy boldog majom” – mondta Musk, aki arról is beszélt, hogy túlteljesítették az Egyesült Államok agárminisztériumának követelményeit, és a hatóságok a legszebb majomlétesítményeként írták le a labort.

Elon Mus
Elon Mus

A következő hónapban Musk újabb információkat fog megosztani az implantátumos majomról.

A Neurolink csipjével arra törekednek, hogy az idegsejtek és okoseszközök között át lehessen vinni az információt. Ezzel a gyógyászatot is forradalmasítanák, fájdalmak, látászavarok kezelésére szeretnék használni, de agyi- és gerincsérülések hatásait is kezelnék vele.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!