Mintha saját borbélyunk lenne – egy luxusborotva testközelből

2024. június 21. – 10:56

Mintha saját borbélyunk lenne – egy luxusborotva testközelből

Másolás

Vágólapra másolva

Csapatunk több tagja is hazavitte és kipróbálta a Braun legújabb csúcstechnológiás elektromos borotváját S9 PRO+-t. Bár volt köztük, aki több mint egy évtizede nem használt elektromos borotvát, a tapasztalatok kedvezőek, nem tép, nem dörzsöl, könnyű vele dolgozni, az öntisztító funkció, a profi akku és a wet&dry funkció pedig hab a tortán.

„Úgy tűnik, nem csak a számítógép- és autótervezésben létezik látható fejlődés, mert ez a Braun végre minden irritáció nélkül szedte le az arcszőrzetemet.” Gábor (51)

„Az én szempontomból egy kényes helyen lévő anyajegy miatt általában kihívás a borotválkozás, viszont ez most nem okozott gondot, nagyon precízen és hatékonyan körbe tudtam dolgozni.” Ádám (28)

„Az utolsó dolog, ami visszatartott a teljes borotválkozástól az a kölyök-arc, ami a szőrszálak nélkül előbukkan.” Márk (34)

Mint egy svájci bicska

A gyártó nem sajnálta a speciális funkciókat a S9 PRO+-ból, a borotvához öt elemből álló, összehangolt vágórendszert adnak. Így mindegy, hogy erősebb vagy vékonyabb, egyenes vagy göndör szőrzetről, egy- két- vagy hétnapos szakállról van szó, az egyes elemek minden szőrhosszúságnál az arc minden pontján a legalaposabb és legkíméletesebb vágást biztosítják.

A következők dolgoznak össze:

  • Az OptiFoil szita az akár 0,05 mm-es szőrzettel is megbirkózik az ultravékony dizájnnak köszönhetően.
  • A SkinGuard bőrvédő fémsávja óvja a bőrt a sérülésektől, és kevesebb irritációt okoz, mint más módszerek.
  • A Direct & Cut penge a göndörebb, különböző irányba növő, nehezen kezelhető szőrszálákat is levágja.
  • A ProLift Folk penge felemeli és levágja a szőrszálakat, így a leghosszabb szőrszálakkal is megbirkózik.
  • A sebészeti minőségű acélból készült, beépített precíziós ProTrimmer pedig maximális vágási hatékonyságot biztosít még a bajusz, az oldalszakáll és az orr alatti szőrzet esetében is.

Villámgyors borotválkozás

Jó hír a reggeli rohanásban, hogy a S9 PRO+ wet&dry funkciós, azaz borotvahabbal, vagy anélkül, szárazon és zuhany alatt is használható. A 10 000 rezgéses Sonic és AutoSense technológiával pedig a legsűrűbb szőrzetet is kevesebb mozdulattal leborotválja.

Ráadásul tisztogatni sem kell használat után: a SmartCare tisztító- és töltőegység tisztítja, szárítja és tölti a borotvát, így minden alkalommal olyan érzés, mintha egy vadonatúj borotvát fognánk a kezünkbe.

A dokkoló tölt és tisztít egyszerre – Fotó: telex.hu
A dokkoló tölt és tisztít egyszerre – Fotó: telex.hu

Egy töltéssel 60 perc üzemidőre képes, ami akár egy hónapra is elegendő. Így utazáskor elég magát a borotvát magunkkal vinni a hozzá járó kemény textilborítású tokban, a töltőegység akár maradhat is otthon.

A Braun S9 PRO+-t tartós anyagokból, átgondolt designnal, hosszú élettartamra tervezték. A borotvához akár 5 év garanciát is adnak, a 90 napos pénzvisszafizetési garancia mellett, árral kapcsolatban itt találsz infót.

Most pedig lássuk kollégáink véleményét:

„Lusta vagyok és még a bőröm is érzékeny, éppen ezért hamar az állandó bajusz-szakáll kombináció mellett kötöttem ki. Kb. 12 éve használtam utoljára elektromos borotvát, de nem voltam vele komfortos: tépte a szőrszálakat, kidörzsölte a bőröm és mindenhova szállt a szőr, a szakállvágó viszont a legkisebb állásban sem tudott simára nyírni.

Így lelkesen próbáltam ki a Braun gépét, hogy megtudjam milyen a rendesen elvégzett munka. Jelentem: nem tép, nem dörzsöl és nem száll a szőr, az eredmény pedig közelít a babapopsi simaságához. Az utolsó dolog, ami visszatartott a teljes borotválkozástól az a kölyök-arc, ami a szőrszálak nélkül előbukkan.” Márk (34)

„Nem jellemző rám, hogy elektromos borotvát használok, viszont minden új termék érdekel, úgyhogy örömmel vágtam bele abba, hogy kipróbáljam a Braun gépét. Első pillantásra is látszik, érződik a terméken, hogy minőségi anyagokból van összerakva, jó érzés volt megfogni.

Az én szempontomból egy kényes helyen lévő anyajegy miatt általában kihívás a borotválkozás, viszont ez most nem okozott gondot, nagyon precízen és hatékonyan körbe tudtam dolgozni. A gép végig illeszkedett az arcomhoz, gyengéden és hatékonyan tudtam vele dolgozni. Nekem nem annyira érzékeny a bőröm, de egy hagyományos borotválkozáshoz képest meglepően kellemesebb érzés volt, puhább, kevésbé irritált arcbőrt tapasztaltam.

Nagyon szuper továbbá a gyors, egyszerű tisztítás, amit a töltőállomással kombinált rendszer végez egy szempillantás alatt, amivel rengeteg macerás pepecselős munkát meg lehet spórolni.” Ádám (28)

Az akksi a gyűrődést, a borotva a vizet is bírja – Fotó: telex.hu
Az akksi a gyűrődést, a borotva a vizet is bírja – Fotó: telex.hu

„Évtizedekkel ezelőtt kötöttem ki a hagyományos, pengés borotvánál és megszoktam, hogy a borotválkozás rítus. Próbálkoztam én minden mással, de az erős szőrszál – érzékeny bőr kombináció, amivel rendelkezem, kifogott mindenen, az elektromos borotváktól például tele lett a nyakam piros foltokkal. Úgy tűnik, nem csak a számítógép – és autótervezésben létezik látható fejlődés, mert ez a Braun végre minden irritáció nélkül szedte le az arcszőrzetemet.

Nincs rítus arcmosással, pamacsolással, időnként sebbel, mosdótakarítással, eszközök tisztításával, helyette van gyors, hatékony borotválkozás. Nem tudom, milyen technológiával éri ezt el, de tulajdonképpen egyáltalán nem is érdekel, csak tegye a dolgát. Nagyon tetszik még, hogy az akksi sokat bír és van egy erős tokja, mert szeretek utazni, kempingezni, ezzel a borotvával pedig bátran el lehet indulni hosszabb útra is.” Gábor (51)

A cikk megjelenését a Procter & Gamble Magyarország támogatta

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!