Se sorban állás, se pakolás – ilyen gyorsan még nem vásároltál be!

2024. május 25. – 10:55

Se sorban állás, se pakolás – ilyen gyorsan még nem vásároltál be!
Fotó: Tesco Magyarország

Másolás

Vágólapra másolva

Sokan szívesen megúsznák bevásárlás végén a sorban állást a kasszánál és az árucikkek a kosárból a szalagra fel- majd lepakolását. Nekik van egy jó hírünk, meg azoknak is, akik szeretik, ha dupla pontot írnak jóvá a hűségkártyájukon a bevásárlásuk után.

Már nemcsak egy-egy áruházban, hanem az ország összes Tesco hipermarketében elérhető az ingyenes Scan&Shop szolgáltatás. Ezzel nem kell se sorba állni, se ki-bepakolni, hanem bevásárlás közben rögtön a saját táskánkba, hátizsákunkba rakhatjuk kiválasztott árukat, majd az önkiszolgáló kasszánál való fizetés után indulhatunk is tovább. Ezzel az áruház telítettségétől függően akár 10-20 perccel is lerövidíthetjük a bevásárláshoz szükséges időt.

Az itthon már 2016-ban bevezetettszolgáltatás népszerű a vásárlók körében: a 2024. február végéig tartó 12 hónapban összesen közel másfél millió tranzakció történt a Scan&Shoppal, azaz naponta több mint 4000-en fizettek így a Tesco hipermarketekben – az áruházlánc tapasztalatai szerint főleg nagybevásárlások alkalmával.

Igénybevételéhez egyébként szükséges, hogy legyen egy Tesco Clubcardunk, hiszen erre jár vissza a mostani akcióban a dupla pont, azaz 100 forintonként 1 helyett 2 pont június 5-ig.

Ahogy a videóban is látszik, a használata nagyon egyszerű: az áruház bejáratánál elveszünk egy kihelyezett Scan&Shop szkennert, vagy a saját mobiltelefonunkra letöltött Scan&Shop alkalmazást használjuk. Ezzel először beolvassuk Clubcardunkat, majd a bevásárlás során minden kiválasztott termék vonalkódját, amiket aztán rögtön el is pakolhatunk. Ha esetleg meggondoltuk magunkat egy termékkel kapcsolatban, könnyen eltávolíthatjuk a listánkról.

Miután végeztünk, az összes Tesco hipermarketben megtalálható önkiszolgáló kasszához megyünk és beolvasunk egy kódot, amivel a teljes bevásárlólistánk áttöltődik a pénztárgépbe. Ezután fizetünk, és már távozhatunk is, nem kell ki-be pakolgatni a szatyrunkból.

Plusz előnyök

A gyorsabb és egyszerűbb bevásárlás mellett további előnyei is vannak:

  • Bevásárlás közben folyamatosan nyomon követhetjük, hol tartunk a költésben, ráadásul a Clubcardnak köszönhetően megspórolt összeget is láthatjuk, így nem ér meglepetés fizetéskor.
  • Nem kell kapkodni a szkenneléssel és ide-oda pakolni az árukat az önkiszolgáló pénztáraknál.

Mindenki számára elérhető – Fotó: Peter Sorok / Tesco Magyarország
Mindenki számára elérhető – Fotó: Peter Sorok / Tesco Magyarország

GYIK

Felmerülhet gyakorlati kérdésként, hogy mi a helyzet a mennyiségi akciókkal, a vonalkód nélküli árukkal, vagy a drágább, áruvédelemmel ellátott termékekkel?

Igyekszünk most pontokba szedve válaszolni:

  • Ha egy termékből többet vásároltunk, elég csak az egyiket szkennelni, majd megadni a mennyiséget a +/- gombok segítségével vagy a pontos mennyiség megadásával.
  • Az akciós ajánlatok esetében (pl. „Egyet fizet, kettőt kap”) is be kell szkennelni minden egyes termék vonalkódját a kedvezmény érvényesítéséhez. A kedvezmény meg fog jelenni a készüléken és természetesen a kasszánál is ezt a kedvezményes árat fogjuk fizetni.
  • Ha pékárut, illetve darabáras zöldség-gyümölcsöt vásároltunk, az adott termék alatt a polccímkén található vonalkódot kell beszkennelni és megadni a vásárolt mennyiséget.
  • Áruvédelemmel ellátott terméknél is le kell olvasni a vonalkódot, majd a többi terméktől jól elkülönítve tegyük a kosarunkba vagy táskánkba. A fizetést követően a Tesco munkatársai távolítják el az áruvédelmi eszközt a termékről.

Érdemes egy próbát tenni a következő heti nagybevásárlás alkalmával és begyűjteni a dupla Clubcard pontokat!

A cikk megjelenését a Tesco-Global Áruházak Zrt. támogatta

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!