20 éve esszük a SPAR húsüzemének termékeit

2024. április 25. – 10:56

Másolás

Vágólapra másolva

20 éve nyitotta meg saját húsüzemét Bicskén a SPAR, amivel a mai napig egyedülállóak a hazai kereskedelmi üzletláncok között. Ma már több tízmillió kilónyi termék kerül innen évente az üzletekbe, ami az induláskori teljesítmény százhússzorosa. A jubiláló üzemben forgattunk.

A 20 éves bicskei húsüzemből marha és sertés húsrészek, tálcás termékek, darált húsok kerülnek ki, de az olyan húskészítmények, mint a sonka, kolbász vagy felvágottak készítése mellett ma már például sajtot is csomagolnak. Sok olyan beszállító van, aki az indulás óta hozza a termékét a Regnum Húsüzembe, velük együtt fejlődtek és nőttek – tudtuk meg Horváth Ferenc élelmiszeripari cégvezetőtől.

Örülnek, hogy még mindig belföldön tudják megvásárolni az alapanyagot és büszkék a húsok minőségére, a prémium feldolgozott termékekre és az innovatív csomagolásokra. Itt olyan hagyományos módszerekkel dolgoznak, mint a valódi füsttel füstölés vagy a gőzzel történő hőkezelés.

Vannak változó fogyasztási szokások, a csomagolások mérete például csökken, mert egyszerre kisebb mennyiséget visz haza az átlagos vásárló. A vegetáriánusok aránya ugyanakkor még alacsony, ezért nem érzik, hogy csökkenne az érdeklődés termékeik iránt.

A SPAR Magyarországon elsőként, és azóta is egyedüliként működtet saját húsüzemet az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok között. 2004-től valamennyi üzletükben naponta friss, ellenőrzött minőségű sertés- és marhahúst, és mintegy 50 féle saját húskészítményt kínálnak Regnum, SPAR és S-BUDGET márkanevek alatt.

Saját laboratóriumuk, minőség– és folyamatirányítási rendszerük biztosítja a szigorú kontrollt, de oktató központ is van Bicskén.

Bicske termelés adatai 2023-ban:

•1 530 db szarvasmarha

•1,05 millió kg bontott marhahús

•491 200 db félsertés

•19,15 millió kg bontott sertés

•30,9 millió kg saját márkás termék

•7,57 millió db tálcás hús csomagolása

•1 737 tonna sajt szeletelése, darabolása

A SPAR több mint 8 milliárd forintot fordított a Regnum Húsüzem létrehozására és a későbbi fejlesztésekre. Jelenleg több mint 360 embernek ad munkát.

A 20. születésnap évében új szlogennel találkozhatunk az üzletekben: a mi húsüzemünk. Magyarország a SPAR véleménye szerint igazi húsnemzet, ami nem is csoda, hiszen országunk rántotthús alakú, ahogy azt idén csomagolásokon és egyéb képeken is láthatjuk.

A cikk megjelenését a SPAR Magyarország támogatta

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!