A legjobb hazai gamerek csatáján jártunk

2024. április 11. – 11:09

Másolás

Vágólapra másolva

A Lenovo Legion Legends elnevezésű versenysorozata egész évben zajlik. Öt játékban csapnak össze a gamerek, az online selejtezők után jönnek a parázs hangulatú döntők a legjobbak részvételével. A Valorant döntőn forgattunk a Gamerlandben, ahol már nemzetközi szinten is elismertversenyzők is részt vettek.

Mezei Péter, a Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia vezetője elmondta, hogy az egész éves versenysorozat minden döntőjében 500 ezer forint értékű utalvány az összdíjazás, melyet a Lenovo biztosít a versenyzőknek a perifériák mellett. Ez egy olyan esport esemény, ahol a döntőbe jutó csapatok tagjai mindenképpen nyereménnyel térnek haza, miközben a részvétel ingyenes.

Négy meghívott és négy selejtezőből bejutott csapat harcolt a fődíjért, amatőrök és igazolt profik egyaránt. Magyarországon már közelíti a 800 ezret a rendszeresen esportolók száma, ezért az sem meglepő, hogy a döntőkön sok a néző és az olyan érdeklődő, akik a legkülönbözőbb társult programok miatt jönnek el.

Kerekes Tamás, a főtámogató Lenovo munkatársa elmondta, hogy a legnagyobb versenyek offline zajlanak ugyan, de az élő online közvetítésből is kiderül, hogy milyen a hangulat. Sokan követték Twitchen is az eseményt, ahol, mint minden játéknemben, most is két kommentátor vezette az adást.

A győztes Legion Legens – fotó: Lenovo
A győztes Legion Legens – fotó: Lenovo

A legfontosabb a játékosok teljesítménye, de ahhoz, hogy a maximumot nyújthassák, az is kell, hogy megfelelő eszközön játsszanak. A Legion Legends döntők abban is egyedülállóak, hogy itt a Lenovo csúcskategóriás gamer laptopjain játszanak, nem asztali PC-ken. A Legion 7 Pro gépekben I7 processzor, 32 GB ram és erős grafikus kártya van a megfelelő FPS-hez és játékélményhez, és ahhoz, hogy a csatolt monitor akár 244 hertzes képfrissítéssel működjön.

A favorit Legion Legends Honvéd ellenfele nagy meglepetésre a döntőben végül a DuplaW volt, a „hazai” csapat azonban hozta a kötelezőt, és győzelmet aratott a végső összecsapás során.

A Lenovo Legion Legends versenysorozatban az elhivatott játékosok 5 játéknemben (CS2, Rocket League, Valorant, Rainbow Six Siege, League of Legends), mérettethetik meg magukat csapatukkal, minden hónapban más játékban, tavasszal és ősszel egyaránt. Első körben egy online selejtezőfordulóban mérkőzhetnek meg a csapatok, majd ezt követően egy offline döntőben zárul le a küzdelem, melyet a Gamerlandben rendeznek.

A következő online selejtezőt (Rocket League) április 13-án, szombaton rendezik meg, az offline döntőre pedig április 27-én kerül sor. a Rocket League játékosok csapnak össze még áprilisban. A döntőre – ahol a résztvevők akár 1v1-ben is megmérettethetik magukata legjobbakkal – a belépés a nézőknek ingyenes, és még értékes nyereményekkel is gazdagabbak lehetnek. A versennyel kapcsolatos további információk elérhetők a https://www.legionlegends.hu/ weboldalon.

A cikk megjelenését a Lenovo támogatta

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!