Ewan McGregorral az erő egy Volkswagen volánjánál

2024. január 31. – 10:56

Ewan McGregorral az erő egy Volkswagen volánjánál
Ewan McGregor és a gyűjteménye – Fotó: Volkswagen

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyon nem véletlen, hogy éppen a színész száguld az új ID.7 modellel a Volkswagen új reklámfilmjében. Az Obi-Wan Kenobiként is ismert színész gyerekkora óta rajong a Volkswagenekért. Egy Bogár volt az első autója, ráadásul gyűjti is az ikonikus modelleket.

Az egyáltalán nem meglepő, hogy világsztárok tűnnek fel egy-egy brand arcaként, de az már érdekesebb, ha tényleg van valami kapcsolat egy híresség és a márka között. Ewan McGregor nevét a legtöbben talán a Star Wars-univerzumból ismerik, ahol Obi-Wan Kenobit alakította. Most azonban egy egészen új arcát mutatta meg: ő vezeti a német gyártó vadiúj ID.7 elektromos modelljét, és az is kiderült, hogy óriási Volkswagen-rajongó.

Kevesen tudják, de McGregor igazi autóőrült, és egy márka különösen közel áll hozzá, ami nem más, mint a Volkswagen. Az autók iránti lelkesedése egészen korán kezdődött, és valószínűleg a nagyapjától ered, aki régi angol autókat és motorokat szeretett bütykölni a garázsban. A színész Volkswagennel való kapcsolata pedig valamikor az 1970-es években indult, amikor a szülei egy Volkswagen Bogárral közlekedtek, és a család azzal járt nyaralni. Skóciából egészen Franciaországig autóztak a tikkasztó melegben, és Ewan McGregor saját bevallása szerint ekkor szeretett bele a márkába.

14 évesen egy skót hotel konyháján dolgozott mosogatóként, és az ott megkeresett pénzt az első autójára tette félre. Két év alatt sikerült 500 fontot összespórolnia, és az apjával bújták az újsághirdetéseket, hogy rátaláljanak a tökéletes kocsira, ami éppen egy zöld Volkswagen Bogár volt – olyan, mint amilyennel korábban nyaranta vakációztak.

„Valószínűleg bármilyen autót elfogadtam volna, de pont egy Bogár jött szembe, ami teljesen megváltoztatta az életem” – nyilatkozta az 52 éves színész a kampány kapcsán a Volkswagennek.

Ewan McGregor egy elektromos hajtású Bogarával – Fotó: Volkswagen
Ewan McGregor egy elektromos hajtású Bogarával – Fotó: Volkswagen

McGregor nem sokkal később talált rá a színészetre, és el kellett adnia a kocsiját, hogy finanszírozhassa a képzését. Aztán, amikor 1996-ban berobbant a Trainspotting című filmmel, kinyíltak előtte Hollywood kapui, és elhatározta, hogy visszaszerzi az első Bogarát. Ez nem jött össze, ugyanakkor a szenvedély megmaradt, és a színészből komoly gyűjtő lett. Mintegy harminc autó boldog tulajdonosa: többek között három Volkswagen Bogárral és egy 1960-as T1-es Transporterrel rendelkezik. Ezen kívül felújított egy 1958-as Transportert, illetve felvásárolt két 1967-es Volkswagen Westfalia Campert is, amikkel a gyerekeivel mennek kirándulni.

„Amikor ezeket vezeted, az emberek mosolyognak rád és integetnek” – mondta a Volkswagen-életérzésről a színész.

A cikk megjelenését a Porsche Hungaria támogatta

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!