Több tízezer nélkülöző családnak segít a Mogyi decemberben

2023. december 12. – 10:56

Több tízezer nélkülöző családnak segít a Mogyi decemberben
Fotó: Mogyi Kft.

Másolás

Vágólapra másolva

Decemberben a legtöbben már karácsonyi lázban égnek, és várják, hogy együtt ünnepeljenek a családdal, de sokan vannak, akik az ünnepek közeledtével is lemondásra kényszerülnek. A Mogyi idén karácsonykor több mint negyvenmillió forint értékben ajánlott fel termékeket a rászorulóknak, amelyeket a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével oszt szét országszerte.

Összesen 5208 kartondoboznyi termék, 156 240 tasak tésztabundás földimogyoró és napraforgómag, közel 47 millió forint értékben – ennyit ajánlott fel a rászoruló családoknak, gyerekeknek és időseknek a snackeket forgalmazó Mogyi a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület révén.

A Mogyi Kft. aktívan támogat számos szervezetet és egyesületet és ebben a kis helyi kezdeményezések, valamint a nagy, országos szintű szervezetek, mint például a Vöröskereszt és az Élelmiszerbank, egyaránt fontosak. Idén decemberben az a fő célunk, hogy minél több terméket juttassunk el minél több helyre, különösen azokhoz, akiknek a legnagyobb szükségük van rá, beleértve a rászoruló családokat és hátrányos helyzetű gyermekeket. Ezt a célkitűzést szem előtt tartva igyekeztünk olyan szervezeteket kiválasztani, akik az ország több pontján is jelen vannak és képesek nagy mennyiségben is fogadni termékeket” – mondta Szabados Márk a Mogyi Kft. ügyvezetője.

A csomagok háromféle ízben rejtettek bundázott napraforgómagot és tésztabundás földimogyorót. A gyereknek szánták az allergénmentes napraforgómagot, ugyanakkor a Mogyi hangsúlyozta, hogy a nagyobbakra és a felnőttekre is szerettek volna gondolni, ezért raktak csípős és pikáns bundázott mogyorót is a csomagokba. „Főként rászoruló gyermekes családok és idősek kaptak csomagokat. A Magyar Vöröskereszt révén 18 ezer emberhez jutott el az összesen 24 ezer csomag, az Élelmiszerbankon keresztül pedig 66 212 rászoruló részesült az adományozott snackekből – utóbbi szervezet jóvoltából 11 ezer nélkülözésben élő gyermek is kapott, akik például a mikuláscsomag részeként jutottak az adományhoz” – foglalta össze a Mogyi.

Egy ekkora adománynál a szállítás és a logisztika sem egyszerű, azonban a vállalat kiemelte, hogy igyekeznek a szervezetek munkáját azzal megkönnyíteni, hogy minden esetben leszállítják nekik a termékeket. Jelen támogatásnál akkora volumenről volt szó, hogy külön autót béreltek erre a célra, hiszen a 5208 karton pontosan 156 ezer 240 tasak terméket jelentett. Ezt eljuttatták az illetékes szervezetekhez, akik azokat szétosztották a rászorulók között.

Több mint 150000 tasak került a rászorulókhoz – Fotó: Mogyi Kft.
Több mint 150000 tasak került a rászorulókhoz – Fotó: Mogyi Kft.

„Örömmel köszöntöttük a Mogyit a támogatóink között: a jóvoltukból a rászoruló gyermekes családok és idősek számára, illetve a szociális intézményeink klienseinek készített élelmiszercsomagjainkat tudjuk bővíteni. Lényeges, hogy az alapvető élelmiszerek mellett olyan termékeket is adhassunk, amelyeknek köszönhetően az adományozottak nem érzik hátrányukat másokhoz képest” – mondta az akcióról Hugyecz Piroska, a Magyar Vöröskereszt vállalati kapcsolatokért felelős szakmai vezetője.

„Fontos célkitűzésünk, hogy az év utolsó két hónapjában legalább félmillió élelmiszercsomagot tudjunk kiosztani nehézsorsú emberek között. A Mogyi Kft. felajánlása is közelebb vitt minket ennek a célnak az eléréséhez. A csomagokat kisebb helyi karitatív szervezetek segítségével osztottuk ki, részesültek belőlük családsegítő szolgálatok ügyfelei, gyermekotthonok lakói, nagycsaládos szervezetek, idősgondozásban élők és fogyatékosok, valamint hajléktalan emberek is” – tette hozzá Nagygyörgy András, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója.

Adakozni jó, de nem csak karácsonykor

Decemberben rengeteg jótékonysági akciót hirdetnek, céljuk, hogy amellett, hogy a szeretteinknek vásárolunk, az is jusson eszünkbe, hogy nem mindenki tölti meghitt körben a mikulást vagy a karácsonyt. Ilyenkor könnyebben és szívesebben állítunk mi is össze csomagokat, amiket aztán átadunk egy civil szervezetnek vagy akár küldünk pénzt jótékony célra. Ugyanakkor segítségre egész évben szükség van, nemcsak az ünnepek alatt.

Jó, ha legalább ilyenkor adakozunk, de még jobb, ha egész évben próbálunk felajánlásokat tenni, ahogy azt az anyagi lehetőségeink engedik. Nem kell feltétlenül óriási összegekre és beruházásokra gondolni, hiszen olykor elég annyi, ha időről időre átválogatjuk a gardróbunkat, hogy kiderüljön, melyek azok a darabok, amik még kifogástalan állapotban vannak, viszont nálunk csak a szekrényben porosodnak.

A Mogyinál ugyancsak az a cél, hogy ne csak az év vége felé segítsenek. „Úgy gondoljuk, hogy a karácsony persze szuper lehetőség arra, hogy egy kicsit több ember figyelmét felhívjuk arra, hogy mennyire fontos adni, de mi alapvetően egész évben ezt képviseljük”. Aláhúzták, hogy a cégnél a kezdetektől figyelnek a társadalmi szerepvállalásra. Több egyesületet, szervezetet és rendezvényt támogatnak havi rendszerességgel már több mint három évtizede. Jellemzően lokális, városi rendezvények, sportegyesületek és események mögé állnak be, de a fővárosban is igyekeznek karitatív szervezetek munkáját támogatni.

„Már több mint két éve segítjük az Amigos a Gyerekekért alapítvány munkáját, akik segítségével az idén örökbe fogadta a cég a Bethesda Gyermekkórházat. Ez lényegében annyit takar, hogy az említett kórházban felmerülő összes költségüket a Mogyi Kft. finanszírozta” – mondta Szabados Márk, a Mogyi Kft. ügyvezetője.

A cikk megjelenését a Mogyi Kft. támogatta

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!