Tízezrek elmennek, a készpénz nem hiányzik, amikor bulizunk

2023. július 20. – 11:09

Tízezrek elmennek, a készpénz nem hiányzik, amikor bulizunk
Buli van! – Fotó: Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapest Parkban forgattunk, vendégeket és pultosokat kérdeztünk arról, hogyan szórakozunk mostanában. A készpénzmentesség népszerű, az infláció hatása kevésbé – a többségnek több tízezer forintja elmegy egy este. Van, aki úgy látja, hogy a covid utáni időszaknak köszönhetően mindent beleadunk, amikor kikapcsolódunk.

Egyre többen érkeznek a koncertek utáni after-party buliba a Parkba, ők azok, akik nem ismernek tréfát, ha bulizásról van szó. Van, aki ötezer forintnál húzza meg a határt, de a többség tízezreket költ el egy este. Ebben nagy szerepe van a mindenki által megérzett inflációnak, ahogy a covid utáni „ereszd el a hajam” hangulatnak is. Az viszont a kényelem, a gyorsaság és a fertőzésveszély szempontjából is mindenki szerint nagy vívmány, hogy a Parkban nincs készpénzes fizetés.

Néhány év alatt duplájára emelkedtek az árak, így már nem is nehéz sok pénzt otthagyni az éjszakában. A készpénzről viszont a többség úgy tűnik, nagyon könnyen lemondott. Kényelmesebb is szórakozni indulni, ha elég egy kártyát (vagy akár az azt kiváltó telefont, okosórát) magunknál tartani, ahogy higiénikusabb, vírusbiztosabb is az érintésmentes fizetés. A legújabb generációnak már ez a természetes – olyanokkal is beszéltünk, akik még soha nem szórakoztak kápéval.

A kártyás fizetés a kereskedőnek is előnyös

Amellett, hogy gyors, egyszerű és biztonságos így a fizetés folyamata, van egy további nagy előnye. A vásárló pénze ugyanis myPOS terminál használata esetében azonnal az eladó számláján landol, így például az árurendelés folyamata is gyorsabb lesz.

A magyar piac régóta élen jár a kártyás fizetési lehetőség elterjedtsége szempontjából. Ennek a trendnek adott több minden új lendületet az utóbbi években. A pandémia mellett ide sorolhatjuk a fizetésre alkalmas, NFC chippel rendelkező telefonok és okosórák terjedését is, ahogy az elfogadói oldalon azt, hogy többféle, egyszerűen használható terminál elérhető a myPOS kínálatában. Sokak számára nagy könnyebbség, hogy személyivel, lakáskulccsal és egy telefonnal a zsebükben elindulhatnak szinte bármilyen programra.

A cikk megjelenését a myPOS támogatta

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!