Tíz kihagyhatatlan film és sorozat a most indult SkyShowtime-ról

2023. február 24. – 10:55

Tíz kihagyhatatlan film és sorozat a most indult SkyShowtime-ról

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarország február 14-től új streamingszolgáltatóval gazdagodott, és a SkyShowtime-nál nem bízták a véletlenre az indulást. Az olyan igazi kasszasikerek mellett, mint a Top Gun: Maverick vagy a Jurassic World: Világuralom olyan különlegességeket is találunk, mint Taylor Sheridan sorozatai, a Yellowstone Kevin Costnerrel vagy a Tulsa King Sylvester Stallonéval. Pluszpont, hogy vagyonokat sem kell mindezért fizetni havonta.

A SkyShowtime több európai országban tavaly, nálunk pedig február közepén startolt. Kifejezetten az európai piacra szánták a szolgáltatást, és azt már korábban bejelentették, hogy az HBO Max európai vállalatától összesen huszonegy saját gyártású sorozatot vásároltak meg – például A besúgót, ami márciusban kerül fel a felületre. Ezen felül olyan sorozatok is Showtime Originalsként fognak debütálni a platformon, amiket eddig még nem láthatott a magyar közönség, illetve a terveik között szerepel további helyi filmek, sorozatok, dokumentumfilmek gyártása és vásárlása.

A SkyShowtime a Universal Pictures, a DreamWorks, a Sky Studios, a Peacock, a SHOWTIME®, a Paramount+, a Paramount Pictures és a Nickelodeon filmjeivel és sorozataival új színt, széles tartalomválasztékot szeretne hozni a magyarországi streamingpiacra, mindezt versenyképes áron – fogalmazott a cég.

Az, aki az áprilisig tartó promóciós időszakban regisztrál, az a mindenkori havidíj feléért (ez most 999 forint) válogathat a filmek és sorozatok közül.

Összesen tizennyolc nyelven lesz elérhető a szolgáltatás, valamint a SkyShowtime-nál igyekeznek, hogy mindenütt a helyi elvárásoknak megfelelően szinkronizálják vagy feliratozzák a tartalmaikat.

Van, aki az első belépés után biztosra megy majd, és A Keresztapával (az első két rész érhető el) fogja kezdeni a böngészést vagy az Esküdt ellenségekkel (Law and Order), de akad még a tárban jó néhány olyan tartalom, amibe érdemes belekezdeni: ilyen például Taylor Sheridan (Sicario 1-2, A préri urai forgatókönyvírója) univerzuma. A kedvenceinkből válogattunk.

Top Gun: Maverick

Valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy sokan kizárólag Tom Cruise vagy Miles Teller miatt keverednek a SkyShowtime oldalára. Kezdhetjük a hat Oscar-díjra jelölt Top Gun 2-vel, amiben Tom Cruise, mint tapasztalt, kissé idősebb, de nem kevésbé sármos tesztpilótaként tűnik fel az olyan öntörvényű fiatalok mellett, mint mondjuk Miles Teller karaktere. A film tökéletesen kielégíti a nosztalgia vagy az idealizált katonaság iránti igényünket, és csak még nagyobb kedvet csinálhat az 1986-ban kijött első részhez.

Tom Cruise mindig akcióban – fotó: Paramount Pictures
Tom Cruise mindig akcióban – fotó: Paramount Pictures

Aki a Top Gun-filmek után még vágyik az akcióra, az folytathatja a sort valamelyik Mission Impossible-lel. Tom Cruise-t lehet szeretni vagy nem, de azt aligha vehetjük el tőle, hogy ő a lehetetlen küldetések királya földön, vízen és levegőben egyaránt.

Yellowstone

Taylor Sheridan a napjaink Montánájában játszódó sorozata (John Linsonnal közösen alkották) csupán a beugró a cowboy-történetek világába, hiszen a 2018 óta futó, azóta óriási népszerűségnek örvendő Yellowstone már két előzménysorozatot is kapott (1923, 1883). A Sicariót és A préri urai című filmeket forgatókönyvíróként jegyző Taylor Sheridan gyakorlatilag nemcsak visszahozta Kevin Costner kissé megkopott nevét a köztudatba, de olyan szárnyakat is adott neki, amiről álmodni se mertünk volna.

A sztori egy montanai család ranchán játszódik, ahol a környéken a szálak általában John Duttonnál (Kevin Costner), illetve a gyerekeinél futnak össze. A lenyűgöző tájak, a néha már-már szappanoperás fordulatok mellett pedig érdemes a Beth Duttont játszó Kelly Reilly brit színésznőre odafigyelni, aki a sorozat egyik legnagyobb meglepetése.

Amikor kellően elmerültünk a ranchok kemény mindennapjaiban, jöhet a két előzménysorozat a Duttonokról, illetve a környékről. Az 1923-at sem érdemes kihagyni: Harrison Ford és Helen Mirren párosa nem fog csalódást okozni.

Tulsa King

A cowboyoktól kicsit eltávolodva, de Taylor Sheridennél maradva, megéri belenézni a Tulsa Kingbe Sylvester Stallonéval, akinek ez az első sorozatos főszerepe. Stallone lehet, hogy hetvenéves kora felett vágott bele a sorozatkarrierjébe, ugyanakkor nem nagyon tér el a tőle megszokott karaktertől: éppen azt a kizökkenthetetlen akcióhőst hozza, amit általában várunk tőle, egy kis lazasággal kiegészítve.

Sylvester Stallone sorozatban is a régi – fotó: MTV Entertainment Inc., a Paramount company
Sylvester Stallone sorozatban is a régi – fotó: MTV Entertainment Inc., a Paramount company

A 25 év börtön után frissen szabadult maffiafőnök az oklahomai Tulsába kénytelen költözni, ahol új bűnszervezetet épít ki. A gond csak annyi, hogy kezdetben nem ismer senkit.

Jurassic World: Világuralom

A 2022 nyarán bemutatott film szintén szerepel a SkyShowtime kínálatában – ahogy a filmsorozat korábbi részei is. A Jurassic Park-franchise legújabb filmjében a régi csapat szintén visszatér Jeff Goldblummal, Laura Dernnel és Sam Neillel, illetve Chris Pratt sem hiányozhat Owen Grady szerepében, aki a Jurassic World trilógiájával csatlakozott a történethez. Steven Spielberg univerzumában a dinoszauruszok már nem az elpusztult, mesterségesen betelepített szigeten élnek, hanem az emberek között, amit nem könnyű túlélni. Az oldalon összesen öt Jurassic Park-filmet izgulhatunk végig (Jurassic Park, Az elveszett világ: Jurassic Park, Jurassic Park III., Jurassic World és Jurassic World: Világuralom)

Halo

A Microsoft Xbox konzol egyik húzójátékából készült adaptáció ötlete közel tíz évvel ezelőttre nyúlik vissza. 2013-ban még Steven Spielberg produceri munkájával indultak meg az előkészületek, de a sorozatból akkor nem lett semmi. 2015-ben új erőre kapott a projekt többek között a Showtime és a 343 Industries játékfejlesztő cég szárnyai alatt. A 2019-ben elkezdődött forgatást a koronavírus-járvány miatt kellett szüneteltetni, majd Budapesten fejezték be a munkálatokat.

Az első évadban 2552-ben járunk, amikor már tart a háború az emberiség és egy idegen szövetség, a Covenant között. A sztori nemcsak azoknak szól, akik végigvitték az összes játékot, hiszen minden sci-fi-rajongó elmerülhet a Halo világában. Az szintén fontos, hogy a sorozat eltér a játéktól, úgyhogy azoknak is tartogathat meglepetést, akik részletesen ismerik a gameplayt.

Star Trek: Különös új világok

Az ikonikus, minden idők talán legfontosabb science fiction-sorozatának legújabb története szintén elérhető a SkyShowtime-on magyar szinkronnal. A Star Trek: Különös új világok (Strange New Worlds) tulajdonképpen Az eredeti sorozat (1966–1969) előtt játszódik, és a Star Trek: Discovery spin-offja. Pike kapitány és legénysége új világokat fedeznek fel a galaxisban az USS Enterprise fedélzetén, és már a második évadot is bejelentették.

Az Északi

A 2022-ben bemutatott film szintén a SkyShowtime streamingfelületének egyik legerősebb eleme. Olyan nevek tűnnek fel az északi mitológiát és Amleth legendáját feldolgozó filmben, mint Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Claes Bang, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Björk és Willem Dafoe. A középpontban egy viking herceg áll, aki bosszút esküdött apja haláláért.

Minyonok: Gru színre lép

A streamingfelületen bőven találunk Dreamworks animációs filmeket és Nickelodeon-tartalmakat, valamint fent van a Minyonok: Gru színre lép című animációs film, aminek a premierjét világszerte a pandémia miatt majdnem két évvel tolták el.

Az ifjú Gru kalandjai – fotó: Skyshowtime
Az ifjú Gru kalandjai – fotó: Skyshowtime

Az egész univerzum a Gru-filmekkel indult, amikben a sárga, sajátos nyelven beszélő, de mindent megoldó kis izéknek csupán epizódszerep jutott. A franchise annyira sikeresnek bizonyult, hogy a Minyonok saját filmet kaptak, sőt, a 2022-ben kijött produkció már a második rész, és Gru gyerekkorába repít minket vissza, hogyan lett belőle igazi gonosztevő.

The Offer

A Miles Teller-rajongóknak különösen jó hír, hogy megnézhetik a SkyShowtime-on az Offer című minisorozatot is Coppola legendás filmjéről, A Keresztapa (1972) készítéséről. A sorozat meglehetősen pozitív visszajelzéseket kapott a közönségtől: Teller azt az Albert S. Ruddyt játssza, aki A Keresztapa producereként Oscar-díjat kapott (később a Millió dolláros bébivel szintén nyert egyet). A sorozatban továbbá feltűnik Matthew Goode, Dan Fogler és Juno Temple is.

American Gigolo

John Bernthal nevét ismerhetjük a marveles Punisher-sorozatból, a Walking Deadből vagy a Wall Street farkasából. Az American Gigolóban most egy férfi escortot alakít, aki 15 év börtön után próbálja kideríteni, miért és ki miatt került egy olyan gyilkosságért a rácsok mögé, amit el sem kell követett.

A cikk megjelenését a Skyshowtime támogatta

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!