Eltévedtünk egy ismeretlen városban Fenyvesi Zoltánnal

2022. december 21. – 10:55

Eltévedtünk egy ismeretlen városban Fenyvesi Zoltánnal

Másolás

Vágólapra másolva

Az ismert kerekesszékes színésszel egy olyan városba vonatoztunk, ami eddig még kimaradt az életéből, hogy megmutassuk, milyen izgalmas kaland ismeretlenül felfedezni egy új helyet. Vác a Dunakanyar egyik legszebb pontja, ahova télen is megéri ellátogatni. Sőt, ilyenkor a kürtőskalács és a forralt bor illata lengi be a várost, a térképet pedig egészen nyugodtan félretehetjük, hogy céltalanul kalandozzunk.

Fenyvesi Zoltán születésétől fogva él kerekesszékben, és mivel mindig is így volt, ehhez szokott hozzá. Bár folyamatosan adódhatnak olyan akadályok az életében, amiket le kell küzdenie, alapvetően mindig van megoldás. Jelenleg influenszerként tevékenykedik, hogy bebizonyítsa az embereknek, hogy attól még, hogy mozgáskorlátozott, nem kell a négy fal között maradnia. „Szeretném megmutatni, hogy az ember kerekesszékből is tudja élni a mindennapjait” – mondja videónkban, és hozzáteszi, hogy igenis el lehet utazni kalandozni, ami akár közös programnak is jó lehet.

A cél most egy olyan város volt, ahol még nem járt, hogy konkrét tervek nélkül, egészen más szemmel lássa település báját. A választás Vácra esett, hiszen nem kell feltétlenül messze mennünk Budapesttől ahhoz, hogy várost nézzünk, és egy csodás napot töltsünk el. „Mindig jó, ha az ember kicsit kimozdul a komfortzónájából, és eltévedni egy ismeretlen városban, egy új helyen akár barátokkal, akár egyedül abszolút kikapcsoló és felemelő érzés tud lenni” – mondta indulás előtt.

Egyszerűen jólesett számára végre nem átgondolni valamit, mivel valahol erről is szólnak a hétköznapjai: kerekesszékesként különösen fontos, hogy mindig mindent megtervezzen. A váci kirándulás tökéletesen ki tudta ebből a rutinból zökkenteni, és élvezte, hogy nincs feszített tempó, arra mehet, amerre csak akar. Ugyanakkor mozgáskorlátozottként oda kell figyelnie, hogyan közlekedik, főleg, amikor egy ismeretlen helyen jár: a macskakő vagy egy kátyús utca nehezítő tényező lehet.

A Duna bal partján, a Dunakanyar szívében egy kivételesen szép várost találunk hangulatos utcákkal és mesés kilátással a vízpartról. Fenyvesi Zoltán úgy érzi, hogy új élményekkel gazdagodott, és egy előre megtervezett program teljesen máshogy sült volna el. Itt az ideje, hogy kövessük a példáját!

Fenyvesi Zoltán a Yettel idei karácsonyi kampányában is szerepet vállalt. Melyben Add magad karácsonyra! felszólítással közös élmények megélésére bíztat a cég. Miért ne lehetne karácsony alkalmából közösen eltévedni egy ismeretlen városban?

A cikk megjelenését a Yettel támogatta

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!