Дeva, Ohnody és a Flanger Kids – törekvő nők a Parkban

2022. szeptember 16. – 12:15

Дeva, Ohnody és a Flanger Kids – törekvő nők a Parkban
Ohnody – kép: Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Első alkalommal állt a Budapest Park színpadára az elmúlt évek három tehetséges női előadója, illetve formációja: Дeva, Ohnody és a Flanger Kids. Stábunk ott volt a Mastercard támogatásával megvalósuló eseményen, ahol az előadókat is kérdeztük.

A Дevaként ismert Takács Dorina szerint mindhárom fiatal produkció új szemszögből közelíti meg a zenét, ahogy az is közös bennük, hogy őszintén fogják meg az őket érdeklő problémákat. Nagyon jó érzés, hogy amikor emberek közösen dolgoznak egy produkción, legyen az zene vagy más, eltűnnek a köztük lévő különbségek. Tapasztalata szerint sok korlátot jelenthet a zenész szakmában, hogy valaki nő, pedig valójában nincs hátrány. Csak hinni kell magunkban, erősnek kell lenni és megmutatni, hogy a női nem tagjai is lehetnek producerek.

Ohnody, azaz Hegyi Dóra elárulta, hogy különleges ez a nap számára, mert először léphet fel a Parkban. Nagyon szereti és tiszteli a másik két produkciót, ezért külön örül annak, hogy egy estén szerepelnek. Azt vallja, hogy nem rivalizálni kell a szakmában lévő többi zenésszel, így megkönnyítik egymás dolgát – ebben pedig van egy nagy szépség és megnyugvás.

A Flanger Kids duó tagja, Szczuka Panka nagyon örült, hogy rájuk is gondoltak, bár ők a legkevésbé ismertek a három női produkcióból, melyekben közös, hogy producerként is jelen vannak a zenéjükben. Úgy tapasztalja, hogy néha kevés a tér a nőknek, de ezen az estén nekik is megadatik a lehetőség.

Biczó Andrea, a Budapest Park PR menedzsere elmondta, hogy mindhárom feltörekvő női előadó első parkos koncertje volt ez, nagy örömmel adtak nekik helyet. Idén egy egész koncertsorozat keretében támogatták a tehetségeket a Mastercarddal együttműködve.

Mondovics Péter, a Mastercard marketing menedzserének véleménye szerint megváltozott zenehallgatási szokásaink miatt is fontos, hogy feltörekvő zenei tehetségeknek teret adjanak. Az külön boldogságra ad okot, hogy a technikai eszközökkel is jól bánó női előadók bebizonyították, hogy ez nem egy férfiak által uralt szcéne a továbbiakban.

A Mastercard évek óta együttműködik a Budapest Parkkal. Az együttműködés fontos mérföldköve az idén augusztusra és szeptemberre szervezett koncertsorozat, amely nemcsak a magyar popzene legnépszerűbb zenekarait vonultatta fel, hanem minden egyes esemény egy-egy fontos társadalmi téma köré épült, így fontos szerepet kaptak területeken illetékes civil szervezetek is.

A koncertsorozatot augusztus elején a Blahalousiana nyitotta meg, az esemény témája a fenntarthatóság volt, és a színpadképbe számos újrahasznosított anyagot építettek be és a születésnapi koncert ellenére sem használtak konfettit vagy lufit.

A második rendezvény egy mini fesztivállá alakult: a Flower Power rendezvény fő fellépője a Margaret Island volt, de a női esélyegyenlőség témájának jegyében több feltörekvő női művészt is meghívtak, és a zenei programot több, a női egészségügy, a női jogok és a női érdekvédelem területén működő civil szervezet és alapítvány kísérte.

Szeptember 1-jén a Deva, az Ohnody és a Flanger Kids lépett fel, majd szeptember 15-én Beton Hofi zárta a koncertsorozatot. Ezek a koncertek is a társadalmi kérdésekre és a figyelemfelkeltő programokra összpontosítottak.

A cikk megjelenését a Mastercard támogatta

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!