Mennyiért lakhatunk jól idén a fesztiválokon?

2022. június 23. – 10:55

frissítve

Mennyiért lakhatunk jól idén a fesztiválokon?

Másolás

Vágólapra másolva

A pandémia miatt két évig számos nagy fesztivál elmaradt, idén viszont vége az ínségnek. A nagy múltú tömegrendezvények sorát a soproni Volt nyitja, a nyitónapon mi is részt vettünk. Kíváncsiak voltunk, hogy a mindennapokban is tapasztalható drágulás hogyan hat a fesztiválozók pénztárcájára. Nagy meglepetést nem árulunk el: inni és enni nem lett olcsóbb.

Azok a veteránok, akik évtizedekkel ezelőtt kezdték a fesztiválozást, még emlékezhetnek rá, hogy az ősidőkben még kis pénzből is meg lehetett úszni két koncert között az étkezést. Az, aki nem akart sokat költeni a célra, még válogatni is tudott az olcsó fogások közül (pl. zsíroskenyér, menzakaja), de némi sorban állással ingyen is ehetett a Krisna sátorban.

A nagy fesztiválok és a látogatók igényei is rengeteget változtak. Ahogy több lett a program, jobb az infrastruktúra, és a szolgáltatások színvonala is. Az ételek kínálata és ára is sokat nőtt, az éttermi szintű árak a külföldi fesztiválozóknak nem fájtak, de sok magyarnak igen. A tízes évek második felében aztán feltűntek az első boltok a nagy fesztiválokon és újra lehetett olcsón enni – ma már akár főtt ételt is.

Az általunk talált legolcsóbb készétel a Hot dog, ennek ára 1400 forintról indul, bár jóllakni nem fogunk vele. Aki éhes, inkább 4000 forinttal számoljon, ennyiért kap egy alap burgert sülkrumplival, gyros tálat vagy épp kacsakolbászt kenyérrel. Az alap sör 950, a felesek 1590-ről indulnak, egy üdítő 750 forint, egy koktélért minimum háromezret kell kifizetnünk. Az ALDI melletti grillteraszon mi fejenként 1230 forintért jóllaktunk. Az italárak az üzletben azonosak a pultokban kiírtakkal.

Az ALDI 2017 óta van jelen a Volton üzlettel és grillterasszal, a Szigeten ugyanígy települ ki az áruházlánc, a Balaton Soundon és a SZIN-en pedig grillterasszal várják a fesztiválozókat.

A fesztiválon található boltjukban grillételek is kaphatók, ezeket kérésre megsütik, így frissen el is fogyaszthatók az asztalaiknál.

A Volt Fesztiválon az üzlet és a Grillterasz mellett egy toborzó helyszínnel is várják a bulizókat.

A cikk megjelenését az ALDI támogatta

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!