A Telex app már a legújabb Huawei készülékeken is elérhető

A Telex app már a legújabb Huawei készülékeken is elérhető

Másolás

Vágólapra másolva

A világ egyik legnagyobb mobileszköz-gyártójaként a Huawei tervei között már jó ideje szerepelt, hogy saját ökoszisztémával értékesítse a készülékeit: ez lett az android alapú HMS (Huawei Mobile Services), amelynek fejlesztését csak tovább gyorsították az elmúlt évek eseményei. A felhasználók szempontjából leginkább kézzelfogható változás az, hogy a különféle appokat immár az AppGallery névre keresztelt, folyamatosan fejlődő alkalmazásboltból tölthetik le, amely a napokban épp a Telex appal egészült ki, így a világ újdonságait leginkább okostelefonjukon fogyasztók immár dedikált alkalmazáson keresztül is követhetik a híreinket!

A Telex már most is elérhető mindkét piacvezető alkalmazásboltban, azonban az olvasói visszajelzések alapján az a döntés született, hogy a Google Play Store-ja és az Apple App Store-ja mellett a legújabb Huawei (és a Honor) készülékek alkalmazás-ellátottságáért felelős AppGallery-ben is ott lenne a híroldal helye. A készítők már az előző két app fejlesztése során is a legmodernebb technológiákat használták annak érdekében, hogy a felhasználók mindkét felületen a lehető leghasonlóbb kinézetű, azonos funkciókkal rendelkező alkalmazást használhassanak.


Ez olyan jól sikerült, hogy az olvasók számára látható eltérés egyáltalán nincs a két – illetve most már három – alkalmazás között, a felhasználói élmény és a használat szempontjából ezek teljesen azonosak. A HMS-re készült verzióból jelenleg egyetlen dolog hiányzik, ez pedig a push notification funkció, azonban várhatóan ez is hamarosan elkészül, így nem csak olvasni lesz kényelmesebb a felületet, hanem még hamarabb lehet majd értesülni az igazán fontos hírekről.


Itt tudja letölteni a Telex applikációt Huawei telefonjára.


A fejlesztés folyamatának érdekességét a harmadik alkalmazás esetén épp az érdekesség hiánya adja – ugyanis a tesztelés során az androidos verzió gyakorlatilag hibátlanul működött a HMS ökoszisztémában is, szinte még finomhangolni sem volt szükséges azt. A tesztkészülékre történő telepítés után (hiszen a tesztelési fázisban még nem az AppGallery-ből lehet letölteni az alkalmazást, hanem a telefonra letöltött telepítő fájlt használva), nem igazán volt probléma az alkalmazással, amely így gyorsan felkerülhetett az AppGallery-be is.


Ebben a folyamatban a Huawei esetén végig dedikált szakemberek segítik a Telex munkatársait, ami jelentős eltérés a másik két felülethez képest, ott ugyanis sokkal jellemzőbbek az online tudástárak és a bőséges dokumentáció, igyekeznek a minimumra szorítani a konkrét munkatársakkal történő egyeztetések számát. Ez az igyekezet azonban érthető is, hiszen a Huawei akkor tud talpon maradni a vásárlókért vívott harcban, ha olyan felhasználói élményt és funkcionalitást biztosít számukra, amely egyenértékű azzal, amit más nagy márkák esetén már megszokhattak. A Telex híreinek kényelmes böngészése pedig immár egy ezek közül.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!