Lenovo Yoga Slim 7 – csúcsteljesítmény extra vékony házba bújtatva

2020. december 23. – 09:02

Lenovo Yoga Slim 7 – csúcsteljesítmény extra vékony házba bújtatva
Fotó: Lenovo

Másolás

Vágólapra másolva

A Lenovo család legújabb tagja a 14 colos, Intel és AMD processzorral is elérhető Yoga Slim 7, melynek már-már hihetetlenül vékony teste elképesztően sok zseniális technológiát rejteget. És persze nagyon könnyű, hiszen súlya maximum másfél kiló, készenléti ideje pedig a 14 órát is eléri, így ideális társa lehet azoknak, akik mind a munkát, mind a szórakozást szeretnék maximális fordulatszámon pörgetni – és emellett fontos számukra a megjelenés is.

Akár Intel, akár AMD processzoros modell választunk, az eleve kiemelkedő üzemidő mellett fontos előny, hogy a készüléket a Rapid Charge Pro gyorstöltéssel fél óra alatt lehet 50%-ra tölteni, így akkor is gyorsan új életet lehelhetünk bele, ha erre csak nagyon rövid idő áll rendelkezésünkre. Az üzemidő optimalizálásában segítenek az olyan okos funkciók is, mint például a figyelemérzékelő, ami észleli a távollétünket, majd visszatéréskor az arcfelismerővel teszi gördülékennyé a bejelentkezést, hogy sose használjunk fölöslegesen energiát.

A mindennapok szervezésében a Cortana vagy az Alexa digitális asszisztens lesz a segítségünkre, így akár hangvezérléssel is beállíthatók az emlékeztetők, de a kedvenc zenéink lejátszásához, vagy épp a vacsora megrendeléséhez is elegendő lehet egy-egy mondat. Ha a hangélmény is számít, akkor sem lesz ok a panaszra, hiszen a 2x2w-os, szembefordított Dolby Amos hangszóró rendszer virtuális térhangzás és magasság technológia segítségével biztosítja a háromdimenziós hangot.

Az Intel processzorral szerelt modelleket gépi tanulási technológiák segítségével optimalizálták annak érdekében, hogy működése ultragyors, teljesítménye pedig intuitív legyen, amihez integrált Intel Iris Plus grafikus feldolgozás biztosítja az egyenletes, részletgazdag megjelenítést, amely természetesen tovább fokozható az opcionális NVIDIA GeForce (MX, vagy GTX) videokártyák segítségével. A 14 colos kijelző akár 4K UHD felbontással és 500 nit fényerővel biztosítja a kiemelkedő képet.

Fotó: Lenovo
Fotó: Lenovo

Az eleve impresszív, 14 órás üzemidő az Intellel közösen fejlesztett intelligens hűtés üzemmóddal fokozható tovább, így akár 15-20%-kal több idő állhat rendelkezésre, ami – legyen szó munkáról, vagy szórakozásról – sok esetben jöhet jól a mindennapok során, épp úgy, ahogy az opcionálisan elérhető Wifi 6 adatkapcsolat is.

Az AMD-s modellek esetén az akár 8 nagyteljesítményű maggal rendelkező AMD Ryzen 4000 mobilprocesszor-sorozat biztosítja az elképesztő sebességet, amit a Radeon videokártyák fokoznak tovább. Így nem okozhat gondot az sem, ha valaki egyszerre végezne el nehéz feladatokat, vagy éppen több alkalmazást is párhuzamosan futtatna, biztosan nem lesz majd gondja a gép teljesítményével – amit a legújabb, 7nm-es Zen2 magok garantálnak, amelyek a hűvös működésben is segítenek. Ezeknél a gépeknél FHD felbontású, 300 nit fényerejű kijelzőn élvezhetjük a különféle tartalmakat, amely opcionálisan üvegből is készülhet.

Fotó: Lenovo
Fotó: Lenovo

A Yoga Slim 7 modellek a biztonság terén is kiválóan teljesítenek, hiszen infravörös kamerájuk mellett a bekapcsoló gombba épített ujjlenyomat-olvasóval (AMD modellek esetén opcionális) is védhetjük a tartalmainkat. Mindemellett a Yoga Slim 7 a megszokott, és így sokak által el is várt konnektivitásban is jeleskedik a Wifi 5 (Intel esetén opcionálisan 6) és a Bluetooth adatátviteli lehetőségekkel, amihez két második generációs USB 3.2 csatlakozó, SD-kártya olvasó, HDMI csatlakozó és kombinált fejhallgató-/mikrofoncsatlakozó is felsorakozik az áramellátást is biztosító két USB-C port mellett.

A rengeteg tudás és belső érték mellett a gépek a külseje is igazán csábító, hiszen különleges, mégis visszafogott megjelenésük biztosan rájuk irányítja majd a figyelmet, hiszen az opcionálisan szövetbevonattal is választható palaszürke színárnyalat mellett orchidea színben is megvásárolhatók, emellett az Intel processzoros modellek esetén a sötétmoha lehetőség is megjelenik!

(Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett támogatott tartalom, megrendelője a Lenovo.)

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!