A lefizetős botrányok után visszatér a Golden Globe-átadó a képernyőkre

2022. szeptember 20. – 21:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jövőre visszatér az NBC-re a Golden Globe-díjátadó, miután a sorozatos botrányok után a legutóbbi gálából csak egy kilencvenperces zárt körű esemény lett.

A Golden Globe-díjakat a Hollywood Foreign Press Association (HFPA) osztja ki minden évben, a HFPA tagjai kizárólag olyan újságírók, akik Kaliforniában élnek, és külföldi lapoknak, tévéknek tudósítanak, vagy − mondjuk − a saját YouTube-csatornájukat vezetik. Ennek egyetlen magyar tagja az újrahasznosított Scarlett Johansson-interjúval lebukó Návai Anikó.

Az HFPR-ről aztán kiderült, hogy lefizethető, és egyetlen egy fekete munkatárs sincs köztük. A balhé kirobbanása után Tom Cruise visszaadta a díjait, a díjátadó gálát közvetítő NBC pedig kiszállt a közvetítésből.

Azóta az HFPA elkezdett figyelni az új tagok felvételénél a diverzitásra, és megreformálta szabályzatát. A szervezet keddi közleménye szerint most szavazó testületük 52 százaléka nő, 19,5 százaléka latin-amerikai, 12 százaléka ázsiai, 10 százaléka fekete és 10 százaléka közel-keleti.

A visszatérést kedden az NBC, az HFPA és a Dick Clark Productions produkciós cég kedden jelentette be. A jelöléseket december 12-én jelentik be, a 80. Golden Globe-gálát pedig 2023. január 10-én rendezik meg, és a műsort az NBC, valamint a Peacock is sugározza.

A Golden Globe körüli botrányokról itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!