Zendaya előre szól, hogy minden eddiginél felkavaróbb az Eufória új évada

2022. január 10. – 10:45

Másolás

Vágólapra másolva

Kijött az Eufória második évada, amiről a 17 éves drogfüggő Rue szerepét játszó Zendaya azt írta az Instagram oldalán, hogy „mélyen érzelmes és olyan témákkal foglalkozik, amelyeket nehéz lehet nézni”. A színésznő ezért mindenkit arra kér, hogy csak addig nézze a sorozatot, amíg jól érzi magát közben.

Az East Highland középiskolájában játszódó történet önmagukat és identitásukat kereső tinédzserekről szól, akik összefonódó életének középpontjában a 17 éves drogfüggő Rue áll, az ő szerepét játssza a 25 éves amerikai Zendaya, aki 2020-ban Emmy-díjat is kapott az alakításért. A dráma új részeiben a drogfüggőség mellett a mentális betegség, a szexuális zaklatás és a bosszúpornó is megjelenik, ezért különösen felkavaró lehet. Erre minden egyes epizód előtt fel is hívják a figyelmet.

Az Eufória volt a 2019-es év egyik legnagyobb dobása volt az HBO-n, és ahogyan arról korábbi cikkünkben is írtunk, a második évadot 2021-re várták. A sorozatnak magyar vonatkozása is van, ugyanis több korábbi epizódnak is a magyar Rév Marcell volt az operatőre, akit ezért tavaly Emmy-díjra is jelöltek.

Rév Marcell, a Fehér isten, a Jupiter holdja és a a Malcolm és Marie Sára Sándor-díjas operatőre, július elején beválasztották az Amerikai Filmtudományi és Filmművészeti Akadémia (AMPAS) tagjai közé, így ő is szavazhat arról, hogy ki kapja majd az Oscar-díjakat.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!