A szaúdiak építenek egy vidámparkot. Egy fúrótoronyra

2021. október 18. – 10:19

frissítve

A szaúdiak építenek egy vidámparkot. Egy fúrótoronyra
Forrás: Pif.gov.sa

Másolás

Vágólapra másolva

Szaúd-Arábiáról annyit biztosan tud egy átlagos ember, hogy végtelen mennyiségű pénzük van, és ha megvalósítják a legvadabb elképzeléseiket, még mindig marad végtelen mennyiségű pénzük.

Most például egy hatalmas szórakoztatóközpont tervét mutatták be, ami önmagában még nem lenne szenzáció, de ezt egyenesen egy olajfúróra építenék, írja a The National News. A projekt nemes egyszerűséggel The Rig, vagyis A Fúrótorony nevet kapta, a költségeket pedig az Állami Beruházási Alap (Public Investment Fund – PIF) fedezi.

A 150 ezer négyzetméteres komplexum része lesz egy 800 szobás szálloda, egy vidámpark, egy ötven jacht befogadására alkalmas kikötő, de helikopter-leszállót is kialakítanak.

Az átadás időpontját nem árulták el, csak annyit közöltek, hogy a projekt része a PIF 2021–2025 közötti stratégiájának. Vagyis ideális esetben legkésőbb 2025-re elkészülhet.

A pontos helyszínt sem árulták el, de Szaúd-Arábia legtöbb olajplatformja a keleti parton fekvő Dammam városánál van.

Egy konzorcium részeként ugyanez a befektetési alap vette meg nemrég a Premier League-ben szereplő Newcastle Unitedet 300 millió fontért, átszámítva körülbelül 130 milliárd forintért. A szurkolók népünnepéllyel fogadták a hírt, azt remélik, hogy hosszú sikertelenség után újra a legjobbak között lehet a csapatuk. Jogvédők viszont hevesen tiltakoznak a tulajdonosváltás ellen, mivel az üzletben feltűnik a szaúdi trónörökös is, aki elrendelhette Dzsamál Hasogdzsi meggyilkolását.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!