Az új Pókember-film előzetese kiszabadította a multiverzumot a palackból

2021. augusztus 24. – 08:33

Másolás

Vágólapra másolva

Miután a hétvégén fénysebességgel kezdett el terjedni a közösségi médiában az új Pókember-film, a Pókember: Nincs hazaút (Spider-Man: No Way Home) rettenetes minőségű előzetese, várható volt, hogy a Sony inkább ráküldi a hivatalos verziót, ha már eltüntetni nem tudja a szivárgást, ez pedig így is lett. A kedden kiadott előzetes pedig nem is okozott csalódást, és bár (egyelőre) csak egy Pókembert mutattak meg benne, az már most látszik, hogy elég erős lesz a multiverzum bemutatkozása az MCU-kánonban – írja a Polygon.

A Pókember: Nincs hazaút ott veszi fel a fonalat, ahol az Idegenben letette, vagyis Mysterio machinációinak nyomán Peter Parkerről már mindenki tudja, hogy ő Pókember. Peter ennek nyilván nem örül, ezért felkeresi Doctor Strange-et, akitől azt kéri, hogy terelje vissza a megszokott mederbe az életét. Ez pedig természetesen egy sor bonyodalomhoz vezet, amivel ránézésre igazából senki sem jár jól.

A multiverzum a Loki-sorozat után egyáltalán nem meglepő fogalom (ha valaki szeretne egy kicsit többet olvasni róla, itt megteheti), de már az előző Pókember-filmben is volt erre utalás. Mysterio is viccelődött vele, a stáblista közben pedig nem más adott neki újabb löketet, mint a Raimi-féle Pókember J. Jonah Jamesonja (J.K. Simmons), akinek műsorában leleplezték Peter Parkert. A most kiadott előzetesből kiderült, hogy az MCU-kánon multiverzumának kulcsa Doctor Strange, ami amúgy nem is túl meglepő, tekintve, hogy a Doctor Strange 2 címében már benne is lesz a multiverzum (merthogy az Őrület multiverzuma a cím).

Az elmúlt hónapokban egy rakás pletyka és állítólagos szivárgás szólt arról, hogy a Pókember 3 lesz az első olyan film, ami komolyan elkezd majd játszani a különböző idővonalakkal és alternatív univerzumokkal – elsősorban azzal, hogy a korábbi Pókember-filmekből hoz be gonoszokat és hősöket. A legizgalmasabb pletyka nyilván az előző két Pókember, Toby Maguire és Andrew Garfield állítólagos szereplése volt, amire továbbra sincs semmilyen bizonyíték, gonoszokból viszont már most láttunk többet is. Doctor Octopus konkrétan fel is tűnik a színen, de nagyon úgy tűnik, hogy A csodálatos Pókember 2 Electrója (Jamie Foxx), valamint a Raimi-féle trilógia első részének főgonosza, Zöld Manó (Willem Dafoe) is tiszteletét teszi majd.

A Pókember: Nincs hazaút december 17-én érkezik majd, és az elmúlt időszakban még a Marvelnél is feltűnő párhuzamos megjelenés helyett kizárólag moziban lehet majd megnézni, úgyhogy ebből biztos nem csinál majd egyik színész sem olyan botrányt, mint Scarlett Johansson a Fekete Özvegy miatt. A tavalyi év után, amikor egyetlen Marvel-film sem jelent meg, idén már ez lesz a negyedik szuperhősös mozi tőlük, a már megjelent Fekete Özvegy, a nemsokára érkező Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája, illetve az ősszel érkező sztárparádé, az Örökkévalók után.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!