Majka állítólag az RTL Klub mesés ajánlata ellenére maradt a TV2-nél, de nyoma sincs semmilyen ajánlatnak

2021. április 24. – 15:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egészen bizarr történet bontakozott ki a Bors szombat hajnalban megjelent cikke nyomán, melyben arról írtak, hogy Majoros Péter, vagyis Majka döntött, és az RTL Klub mesés ajánlatát visszautasítva, meghosszabbította lejárt szerződését a TV2-nél. A cikkből nemcsak az derült ki, hogy a rapper marad a csatornánál, a Bors azt is tudni vélte, hogy

a rivális csatorna az elmúlt négy évben állítólag háromszor próbálta elcsábítani a rappert, aki a mesés ajánlat ellenére döntött a maradás mellett.

A fact check-kommandónk megpróbálta kideríteni, mi volt ez a mesés ajánlat, ám nem találtuk nyomát az ajánlatnak. Az RTL Klub szerint most nem is ők keresték Majkát, hanem Majka kereste meg őket, ám idén az informális beszélgetéseken nem jutottak túl. Majka erre azt mondta, nem tud és nem is akar reagálni a csatorna felvetéseire. A rappertől megkérdeztük, hogy mi a véleménye arról, hogy az RTL Klub szerint ő kereste a csatornát, erre úgy reagált, hogy nem tud mit mondani erről. Azt is kiemelte, hogy ő a TV2 munkatársa, tizenöt éve ott van, és nem akar beleszólni a két kereskedelmi tévé közti vitákba.

Nézzük a részleteket! Az RTL Magyarország azt közölte a Telexszel, hogy az elmúlt években többször folytatott hivatalos szinten tárgyalásokat Majoros Péterrel esetleges együttműködésekről. Mint írták, általában ő kereste meg a céget, hogy szívesen dolgozna ott, ám „idén az informális beszélgetéseken sem jutottak túl ezek a tárgyalások”. „Nemhogy mesés ajánlatot nem tettünk a számára, de még jeleztük is felé, hogy jelenleg nem látjuk a helyét cégünk egyetlen produkciójában sem” – írták. Azt is hozzátették, hogy a Bors nem kereste őket a cikkel kapcsolatban.

Kolosi Péter vezérigazgató-helyettes és programigazgató egy fokkal részletesebben is kifejtette a Telexnek az RTL álláspontját. Szerinte Majka több csatornán keresztül is jelezte neki, hogy szeretne váltani, és végül személyes találkozóra is sor került, ahol Majkának állítólag konkrét elképzelései voltak, hogy milyen műsorokban szerepelne, és írásban is részletezte, hogy mik lennének fontosak neki egy megállapodásban. Pár nappal ezután aztán Kolosi azzal hívta vissza őt, hogy jelenleg nem látják a helyét egyetlen műsorban sem, azóta pedig nem is beszéltek egymással.

Vagyis az RTL szerint nem volt ajánlat, Majka pedig szintén nem beszélt nekünk semmilyen ajánlatról. És ami tény tehát: a rapper marad a TV2-nél, de az egyelőre nem derült ki, hogy milyen műsorban tűnik majd fel.

Majka pár nappal korábban azzal került be a hírekbe, hogy a külügyminisztériumban találkozott Szijjártó Péterrel. Erről a Telexnek azt nyilatkozta, hogy az elmúlt egy évet beszélték ki zeneipari szempontból – elmondta Szijjártónak, hogy ő hogy látta az elmúlt egy évet, és szerinte hogyan lehetne segíteni ennek az iparágnak, ami nehéz helyzetbe került a járvány miatt. A rapper aztán pénteken Facebookon reagált a találkozó visszhangjára, mint írta, gyűlöletcunami szakadt a nyakába, és mindenkit megnyugtatott, hogy ő sosem lesz sáros a politikától.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!