Március végén előbújt II. Erzsébet

2021. március 31. – 17:15

Március végén előbújt II. Erzsébet

Másolás

Vágólapra másolva

Idén először jelent meg a nyilvánosság előtt II. Erzsébet, brit uralkodó, aki a koronavírus alatt alig mozdult ki Windsorból – méghozzá tavaszi színekben, tulipánokkal a fején. Szerdán ugyanis megnézte az egykori brit gyarmati légierők emlékközpontját, az Air Forces Memorialt a Windsorhoz közeli Runnymede kisvárosban.

Ezt azoknak az emlékére emelték, akik az egykori brit birodalom légierőinek szolgálatában haltak meg a második világháborúban, és nincs ismert sírjuk.

A királynő, aki áprilisban ünnepli 95. születésnapját, két nappal azután jelent meg a nyilvánosság előtt, hogy a brit kormány Angliában feloldotta a koronavírus miatt hozott kijárási korlátozásokat.

II. Erzsébet és férje, Fülöp herceg – akinek tavasszal szívműtétje volt – már januárban megkapta a koronavírus elleni oltást. A járvány alatt is eleget tett egyébként hivatalos kötelezettségeinek, de azokat főképp az interneten keresztül csinálta.

Azt egyébként tudja, hogy II. Erzsébet és a brit királyi család milyen vezetéknevet használ? Egyáltalán van nekik olyan? Mert ebből a cikkből megtudhatja.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!