II. Erzsébet a férjével kettesben tölti a karácsonyt

2020. december 25. – 18:00

II. Erzsébet a férjével kettesben tölti a karácsonyt
Victoria Jones / POOL / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Megszakítva a hagyományokat, II. Erzsébet királynő a 99 éves Fülöp herceggel, a család többi tagja nélkül tölti az idei karácsonyt a Windsdor kastélyban. Itt vették fel a királynő szokásos karácsonyi beszédét, amelyben azt üzente, hogy ő is szorong a koronavírus miatt elválasztott családok miatt.

Beszédében kitért arra, hogy 2020-ban elképesztő mértékben megnövekedtek a kihívások az emberek előtt, de az ünnepek alkalmából próbált pozitív lenni, és felhívta a figyelmet, hogy még a legsötétebb éjszaka közben is van remény az új nap felvirradására.

A Sky News szerint a szokásosnál érzelmesebb beszédben kitért arra, hogy sokaknak ez az évszak szomorúságot jelent. Vannak, akik egy hozzájuk kedves ember elvesztését fájlalják, másoknak pedig családtagjaik, barátaik hiányoznak, miközben karácsonyra nem akarnak semmi mást, csak egy ölelést vagy egy kézszorítást. Ha közéjük tartozol, biztosítalak, hogy nem vagy egyedül, imáim és gondolataim veled vannak – mondta a királynő.

A beszéd felvételekor csak a tévéstáb technikusai lehettek jelen a szigorú óvintézkedések miatt. Hagyományosan az ünnepi beszédek alatt a királyi család tagjairól készült számos fotó látható II. Erzsébet asztalán, most azonban – érzékeltetve az idei csendesebb karácsonyt – csak Fülöp herceg portréje volt látható a királynő mellett.

December 24-én este botrányosra sikerült felvezetője volt a királynő beszédének: az egyik közszolgálati csatornán levetítettek egy II. Erzsébetet ábrázoló deepfake videót, amelyet széleskörű felháborodás követett – írtuk korábbi cikkünkben.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!