Online szerepjátékon dolgozik a League of Legends fejlesztője

2020. december 18. – 10:04

Másolás

Vágólapra másolva

A Riot Games-t hosszú évekig kizárólag a League of Legends fejlesztőjeként lehetett ismerni, mióta azonban tavaly októberben bejelentették, hogy egy rakás új projekten dolgoznak, alaposan felturbózták a portfóliójukat. Az egyre duzzadó játékkínálatuk pedig a jövőben egy régóta várt projekttel gazdagodik majd, a cég egyik fejese, Greg Street ugyanis pénteken Twitteren különösebb felhajtás nélkül lerántotta a leplet arról, hogy a Riot egy online szerepjátékon dolgozik – írja a Polygon.

Street bejegyzésében azt írta, hogy az elmúlt időszakban főleg a League of Legends univerzumának felturbózásán dolgozott, az így elért eredményekre pedig szükség is lesz, az új feladata ugyanis az lesz, hogy elindítsa egy nagyobb játék fejlesztését, amit a játékosok és a cégnél dolgozók is régóta vártak már. Az már az eredeti bejegyzésből is elég egyértelmű volt, hogy ez egy online szerepjáték (MMORPG) lehet, egy kérdésre válaszul azonban Street külön meg is erősítette a dolgot.

Ezen túl persze egyelőre semmi nem derült ki a projektről, csak az a biztos, hogy a játék Runeterra világában játszódik majd, de ez a Valoranton kívül a Riot összes játékára igaz. Az elmúlt években a cég elég komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy felépítse a League of Legendsben bemutatott világot, mostanra pedig igazából sikerült is megölteni élettel, de megismerni egyelőre csak digitális képregényeken, interaktív térképeken és egy rakás rövid sztorin keresztül lehet. Ezen némileg segít majd az idei világbajnokságon bejelentett Ruined King nevű, jövő év elején érkező játék, amiben Bilgewatert és az Árny-szigeteket lehet majd kicsit behatóbban megismerni, de ha az online játékokat nézzük, semmivel nem lehet jobban megmutatni az egészet, mint egy MMO-val.

A sztori szempontjából érdekes felütés mellett nyilván az sem mindegy, hogy milyen lesz a játék, a most éppen megint egy hullámhegyen lovagló World of Warcrafttal ugyanis eddig még senki sem tudott igazán szembeszállni, de ha valakinek a jelenlegi piacon van erre esélye, az tutira a Riot. Már csak azért is, mert az egészet bejelentő, és a projektet összefogó Greg Street elég nagy veteránnak számít – korábban a Blizzardot erősítette Ghostcrawler néven, 2008 és 2013 között pedig ő volt a World of Warcraft egyik vezető dizájnere.

A Riot az elmúlt másfél évben alaposan ráállt az új fejlesztésekre: érkezett autobattler mód a League of Legendshez, megjelent az egyik legjobb digitális kártyajáték, a Legends of Runeterra, illetve a Valorant nevű lövöldözős játék is. A tavalyi, tizedik évfordulót ünneplő streamen egy verekedős játék és egy Diablo-szerű szerepjátékot is belengettek, de ezekről azóta semmilyen új infó nem érkezett. Cserébe viszont ott van a Ruined King, ami stúdió indie kiadójának első játéka lesz, most pedig két évvel azután, hogy Marc Merrill, a Riot társalapítója Twitteren megkérdezte, hogy fejlesszenek-e MMO-t, egy ilyen játék is érkezik majd valamikor.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!