130 nap után teljesített egy 4270 kilométeres amerikai szupertúrát két magyar

2023. november 18. – 08:43

Másolás

Vágólapra másolva

130 nap után, magyar idő szerint péntek késő este teljesítette a 4270 kilométeres amerikai Pacific Crest Trail (PCT) nevű szupertúrát két magyar túrázó. Kércz Viktor és Makra Ákos az első magyarok, akik a nehezebb irányba, északról délre teljesítették a távot.

A Pacific Crest Trail az Egyesült Államok egyik leghíresebb túraútvonala, ami a kanadai és a mexikói határ között húzódik végig az észak-amerikai Parti-hegységen. A túra nagyjából a Csendes-óceán partjával párhuzamosan, Kalifornia, Oregon és Washington államokon megy keresztül. A végigjárásához 128 ezer méter szintemelkedést kell megmászni.

A szupertúrát eddig kevesebb mint tízezren járták végig, nagy részük az utóbbi néhány évben. Magyarországi magyarok közül korábban ketten teljesítették a 4270 kilométeres távot, ők délről északra haladtak. Kércz Viktor és Makra Ákos most a másik irányból indultak el, és a korábban végző magyaroknál gyorsabban, 130 nap alatt végeztek.

Fotók: Kércz Viktor Fotók: Kércz Viktor
Fotók: Kércz Viktor
Fotók: Kércz Viktor

A Pacific Crest Trail létrehozása már az 1930-as években felmerült, a pontos túraútvonalat végül 1968-ban jelölték ki. Az út mentén több helyen kiépített táborhelyek vannak, a szárazabb vidékeken pedig van, ahol ivóvízzel segítik a túrázókat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!