2026-tól a közmédia is közvetíti a Tour de France-ot

2024. október 25. – 10:43

Másolás

Vágólapra másolva

2026-tól a közmédia sportcsatornája közvetíti a világ legismertebb kerékpárversenyét, a Tour de France-ot, jelentette be pénteken az M4 Sport. A férfi verseny mellett a Tour női kiadását is a közmédia adja majd.

A jövőre 165 milliárdból gazdálkodó MTVA 2030-ig szerezte meg a Tour közvetítési jogait, miután megállapodott a jogokat birtokló Amaury Sports Organisationnal (ASO). A háromhetes francia körverseny mellett több klasszikusnak számító verseny is az M4-en lesz látható, többek között a Párizs-Roubaix-t és a Liège-Bastogne-Liège-t is ők közvetítik 2026-tól.

A Telex kérdésére az Eurosport és a Max anyacége, a Warner Bros. Discovery elárulta, hogy a kerékpáros közvetítések – köztük a Tour de France is – ugyanúgy elérhetőek lesznek az Eurosport csatornáin és a Maxon a továbbiakban.

„Rendkívül nagy a boldogság, hogy sikerült az ASO-val megállapodni, és 2026-tól kezdve közvetíthetjük a legfontosabb versenyeket, hiszen itt van a legnagyobb, a Tour de France, ami kiemelkedik. Számtalan közmédia közvetíti egész Európában, órási sikerrel és hatalmas közönségaránnyal, de emellett például a Párizs-Roubaix az egyik, ha nem a legjobb egynapos klasszikus, a Critérium du Dauphiné a legjobb felvezetőverseny mind közül, úgyhogy tényleg a csúcsot tudtuk most megszerezni és innentől kezdve el tudjuk juttatni a magyar emberekhez” – nyilatkozta Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója. A hírhamisító Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója kiemelkedő eseménynek nevezte, hogy „a Tour de France otthona is az M4 Sport lesz hazánkban”.

A Tour de France-t idén a szlován Tadej Pogačar nyerte meg a címvédő dán Jonad Vingergaard előtt, aki Valter Attila csapattársa a holland Visma-Lease A Bike-nál. Pogačar hihetetlen évet zárt 2024-ben, a Tour mellett az olasz körversenyt, a Giro d'Italiát és a világbajnokságot is megnyerte, emellett az olyan nívós egynapos versenyeken is győzni tudott, mint a Strade Bianche, a Liège-Bastogne-Liège és az Il Lombardia.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!