Zacher Gábor látta a Fradi-pályán megsérült francia játékos koponyacsontját, nem érti, miért engedték vissza

2024. október 25. – 20:19

Zacher Gábor látta a Fradi-pályán megsérült francia játékos koponyacsontját, nem érti, miért engedték vissza
Zacher és Diop a Groupama Arénában az ütközés után – Fotó: Kisbenedek Attila / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Ijesztő ütközést láthattunk csütörtök este a Ferencváros Európa-liga mérkőzésén. A 19. perc elején a két nizzai játékos: Diop és Rosario is a labdát figyelték, amikor összefejeltek a felezővonal környékén. Rosario volt a szerencsésebb, Diopot perceken át ápolták a gyepen, úgy tűnt, lecserélik, végül a pályán maradhatott. Zacher Gábor orvos közelről láthatta, ahogyan ápolják, míg a kamerák ezt értelemszerűen – a szabályoknak megfelelően – nem mutathatták, és a nézők elől is eltakarták.

Diop végül folytatta, egy turbán volt a fején a félidő hátralévő részében. Zachert az Nb1.hu kérdezte az esetről. Az orvos közvetlenül az eset után is jelezte, hogy nem szerencsés a folytatás, de a franciák másképp határoztak.

Zacher szakszerű leírást adott a sérülésről:

„Öt centiméteres, repesztett fejseb volt a szemöldökzug külső részén, amiből volt egy kis artériás vérzés is. Amikor a földön feküdt, az arccsontoknak, illetve a koponyacsontnak a szélét is pontosan látni lehetett.”

A marokkói játékos vissza akart menni, nem érezte rosszul magát, de ő ebben a kérdésben nem dönthet. A fejsérülésnél az a protokoll, hogy a csapatorvos mondja ki a végső szót, amit a játékvezetőnek el kell fogadnia.

„Az ellátásért mi vagyunk a felelősek, de arról, hogy a játékos visszamegy-e, a csapatorvos, a játékos és a csapatvezetés hoz döntést. Én magam nem értettem egyet velük, de a szabályzat értelmében nem volt beleszólásom” – nyilatkozta Zacher.

Diopot a félidőben lecserélték, és a hírek szerint nem repült vissza a csapatával együtt, hanem az agyrázkódása miatt benntartották megfigyelésre a kórházban.

A mérkőzést a Ferencváros nyerte 1-0-ra, a 36-os tabellán a 23., már továbbjutó helyen áll három forduló után, két hét múlva az utolsó előtti, még gól nélküli Dinamo Kijevvel játszik a németországi Hamburgban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!