Kizárták a román nagymestert a sakkversenyről, a mosdóban használhatta a telefonját

2024. október 17. – 15:28

Másolás

Vágólapra másolva

Kizárták a versenyről Kirill Sevcsenko román sakknagymestert egy spanyolországi mérkőzésen, miután arra utaló nyomokat találtak, hogy telefont használt a meccsei alatt. Az ukrán származású Sevcsenko két döntetlent játszott az eseményen, meggyanúsítása után mindkét meccse eredményét vesztésre módosították – írja a New York Times.

Sevcsenko a mérkőzései alatt hosszabb időt töltött a mosdóban, ahol a hatóságok később egy mobiltelefonra bukkantak, szerintük azt használhatta csalásra. Másnap, miután megtalálták a telefont, kitiltották az eseményről Sevcsenkót. A 22 éves játékos tagadja a csalással kapcsolatos vádakat, közölte a román sakkszövetség, akik kiállnak a játékos mellett, amíg a vádakat kétséget kizáróan alá nem támasztják. A Nemzetközi Sakkszövetség listáján 69. helyén álló Sevcsenko nem reagált a megkeresésekre.

A mosdóban talált telefonon egy kézzel írt üzenet volt: „Ne nyúlj hozzá! Ezt a telefont azért hagyták itt, hogy a tulajdonos éjszaka felvegye!” – közölte a verseny főbírója. A kézírás hasonlított a játékoséra, a tinta pedig az általa használt tollra hajazott az El Mundo spanyol lap szerint. Az újság arról is beszámolt, hogy Sevcsenko több lépést is gyanúsan gyorsan, látszólag gondolkodás nélkül tett, miután visszatért a mosdóból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!