Rossi: A csapat visszatért, a csapatszellem a régi

2024. október 14. – 23:37

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar fociválogatott első győzelmét érte el a Nemzetek Ligájában, a kapitány, Marco Rossi pedig úgy kezdte értékelését az M4-nek, hogy nem könnyű ilyen stadionban, ilyen fanatikus nézők előtt, ilyen (helyenként göröngyös) pályán játszani. Az első tíz percet megszenvedte a csapata, utána megérkeztek a meccsbe, és jól építkeztek.

„Ilyen csapat vagyunk, minden labdáért megküzdünk, minden labdáért futunk. Edzőként jó azt látni, hogy a csapatszellem a régi, és a csapat visszatért. Egyértelmű tizenegyes volt, ha engem kérdeznek. Emellett arra is kértük a srácokat, hogy direktebben játszanak, miután felgyorsítanak, lőjenek kapura, mert be kell fejezni az akciókat” – magyarázta a szakember a zenicai találkozó után.

Nagy Zsolt úgy nyilatkozott, hogy amire számítottak, bevált, mert kemény meccs volt. „Elfáradt a csapat, kiadott mindenki mindent magából. Nagy volt a tét, bebizonyítottuk, hogy egységesek és kompaktak vagyunk, arra is volt válaszunk, amikor átálltak két csatárra.”

Szerinte nehéz elképzelni, hogy a második helyért is labdába rúgjanak, de emlékeztetett arra, hogy az előző sorozatokban sem a csapata volt az esélyes, mégis elérte a második helyet két éve.

  • A csoport állása: 1. Németország 10 pont, 2. Hollandia 5, 3. Magyarország 5, Bosznia 1.

Dibusz Dénes azt emelte ki a sportcsatornának, hogy olyan arcukat mutatták, amit szerettek volna.

„Kritikus volt az eleje, utána rendeztük a sorokat, megszereztük a vezetést, a második gól után volt volt 40 perc, amikor egymást kisegítve, stabilan védtük a kapunkat” – összegzett. Maga Dibusz két nagy bravúrt mutatott be, Dzeko két nagy helyzeténél volt a helyén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!