Andrés Iniesta könnyek között jelentette be, hogy visszavonul

2024. október 8. – 13:37

Andrés Iniesta könnyek között jelentette be, hogy visszavonul
Iniesta sajtótájékoztatója a barcelonai Port Vellben – Fotó: Lluis Gege / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Bejelentette visszavonulását Andrés Iniesta, a spanyol labdarúgó-válogatott világ- és kétszeres Európa-bajnok játékosa – írja az MTI.

A 40 éves játékos a keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: sosem gondolt arra, hogy eljön ez a nap.

Fotó: Albert Gea / Reuters
Fotó: Albert Gea / Reuters

„Most ezek az érzelmek és a büszkeség könnyei, nem a szomorúságé. Egy olyan kisfiú sír önök előtt a Fuentealbilla nevű kisvárosból, aki arról álmodozott, hogy futballista lesz, sok mindent elért kemény munkával, és sosem adta fel” – mondta a középpályás.

A világklasszis irányító 2002 és 2018 között 442 mérkőzésen szerepelt az FC Barcelonában, amellyel 32 trófeát gyűjtött: kilencszer volt spanyol bajnok, hatszor Király Kupa-győztes, hétszer nyerte meg a spanyol szuperkupát, négyszer a Bajnokok Ligáját, háromszor az európai szuperkupát és a klubvilágbajnokságot. Miután 2018-ban távozott a katalánoktól, a japán Vissel Kobét és az egyesült arab emírségekbeli Rász el-Haimában működő Emirates Clubot erősítette.

A spanyol válogatottban 131 alkalommal szerepelt, a 2010-es világbajnokság döntőjében ő lőtte a győztes gólt Hollandia ellen, emellett 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnok lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!