A Liverpool a Bolognát is elverte a BL-ben, a Juventus tíz emberrel fordított Lipcsében

2024. október 2. – 23:06

A Liverpool a Bolognát is elverte a BL-ben, a Juventus tíz emberrel fordított Lipcsében
Szoboszlai a 19. percben közel állt a gólhoz, de mellément a lövése – Fotó: Molly Darlington / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A Bajnokok Ligája alapszakaszának második fordulójában a szerdai játéknapon a Liverpool egy újabb olasz csapattal, a Bolognával találkozott. Az előző körben egészen könnyedén fordítottak az angolok a Milannal szemben, Szoboszlai Dominik is betalált.

A Bologna ellen már a 11. percben vezetést szereztek, Szalah keresztbe lőtt beadására MacAllister tökéletesen érkezett, és pár méterről magabiztosan juttatta a kapuba, nem is volt nehéz dolga. Nyolc perccel később Szoboszlainak volt egy veszélyes lövése, de kevéssel ment a jobb kapufa mellé.

A Poolt annyira megnyugtatta a vezetés, hogy az agresszíven letámadó Bologna két kapufával is válaszolt, Ndoye előbb a felső lécet, majd közelről a jobb kapufát találta telibe, és Urbanski lövésénél sem sok hiányzott az egyenlítéshez.

A második félidőben Szalah bebiztosította a győzelmet, miután 14 méterről gyönyörűen lőtte ki ballal a jobb felső sarkot. Mivel Szoboszlaitól kapta meg a labdát a cselei és a lövőhelyzet keresése előtt, a magyar játékos neve mellé került a gólpassz.

Az RB Leipzig a Juventust fogadta, és a hazai csapat az első félidőben előnybe került egy olyan kontra után, ami Gulácsi Péter védése után indult el. Openda nagyszerű labdával ugratta ki Seskót, a szlovén csatár pedig a léc segítségével megszerezte a vezetést. A fordulás után rákapcsolt a Juve, Koppmeiners a kapufát találta el, egy perc múlva viszont Vlahovic Willi Orbán mellől kihasznált egy nagy helyzetet, a magyar kapus tehetetlen volt.

A 64. percben a Lipcse visszavette a vezetést, Sesko büntetőből volt eredményes. Ritka érdekes gól volt. A kapus di Gregorio ugyanis a tizenhatoson kívül finoman kézzel ért a labdához, amit a videózás után vettek észre, mert éppencsak irányt változtatott a labda. Mivel a kapust kiállították, Douglas Luis állt be a helyére, aki a 18 méteres szabadrúgásnál a sorfal szélére került, és elfordult a labda elől, de eközben bele is ütött. Így járt a büntető – ezt is videó alapján ítélték meg –, amit Sesko nagy erővel lőtt a kapuba.

A Juventust, amelyik az első félidőben elveszítette két játékosát sérülés miatt, nem fogta meg a gól, sőt, hatalmas lelki erővel fordítottak.

Vlahovic egy hatalmas bombával egyenlített, majd Conceicao a 82. percben egy pazar egyéni akció és remek cselek végén a bal sarokba gurított. A németek hajtottak az egyenlítésért, a tíz perces hosszabbításban sorra alakították ki a helyzeteiket. Orbánnak a veszélyes fejeseinél egyszer sem volt szerencséje, és maradt a 3-2-es olasz győzelem. A Lipcse október 23-án a Liverpoolt fogadja, amelyik eddig hibátlan.

A Real Madridban francia világbajnok Mbappé nem játszott, a brazil Endrick szerepelt a csatársorban. A spanyolok az első félidő legvégén került hátrányba, amikor egy szabadrúgás látványosan elakadt Camawinga kezében. A videóról megítélt büntetőt David értékesítette. Az előző fordulóban kilenc gólig jutó Bayern München meglepetésre kikapott az Aston Villától, ezzel visszacsúszott a 15. helyre, a Barcelona és a Real Madrid elé.

  • Eredmények: Girona – Feyenoord 2-3, Sahtar Donyeck – Atalanta 0-3, Benfica – Atlético Madrid 4-0, Lille – Real Madrid 1-0, Dinamo Zagreb – Monaco 2-2, Aston Villa – Bayern München 1-0, RB Leipzig – Juventus 2-3, Sturm Graz – Bruges 0-1.

Az állás itt megtekinthető, a Dortmund első helye nem forgott veszélyben, a harmadik fordulóban egyébként a Dortmund a Real vendége lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!