Visszavonul a kosárlabdától Derrick Rose

2024. szeptember 26. – 13:49

Másolás

Vágólapra másolva

35 évesen visszavonul a profi kosárlabdától Derrick Rose. Az NBA népszerű játékosa csütörtökön egy Instagram-bejegyzésben jelentette be a döntését. A posztban Rose egy sakktábla előtt ül egy nagy íróasztalnál és egy újságot tart a kezében, aminek a címlapján az általa írt személyes üzenet olvasható. Egy másik fotón egy rózsa is hever az asztalon, a virág a játékos szimbóluma lett az évek során vezetékneve miatt.

Mint a New York Times-hoz köthető The Athletic írja, az újságban látható bejelentést Rose Chicago, New York, Cleveland, Minneapolis, Detroit és Memphis helyi napilapjaiban is közzétette, ezek azok a városok, ahol Rose karrierje során megfordult.

„A következő fejezet az álmaim követéséről fog és a fejlődésem megosztásáról szól majd. Hiszem, hogy az igazi siker abból fakad, ha azzá válsz, akinek teremtettél. Meg akarom mutatni a világnak, hogy ki vagyok a kosárlabdán túl” – nyilatkozta a játékos a lapnak.

A chicagói születésű Rose 16 évet töltött a ligában és 15 szezont játszott végig. Karrierje során számos előkelő címet szerzett: 2011-ben, mindössze 22 évesen ő lett a legfiatalabb MVP az NBA történetében, emellett háromszor nyert All Star-gálát, és 2009-ben az év újoncának is megválasztották. A Chicago Bulls 2008-ban draftolta Rose-t, aki 2016-ig az ikonikus csapat kulcsjátékosa maradt.

A sportoló ezután a New York Knicks, a Cleveland Cavaliers, a Minnesota Timberwolves és a Detroit Pistons színeiben játszott, utolsó szezonjára pedig a Memphis Grizzlies kötött vele szerződést, akik végül szeptember 24-én váltak meg tőle. Miután a hír nyilvánosságra került, beindult a találgatás, hogy mi lesz Rose sorsa, aki végül két nappal később bejelentette a visszavonulását.

Karrierje során Rose 723 meccsen 17.4 pontot és 5.2 asszisztot átlagolt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!